Creştinii din Iran trebui să achite sume mari de bani pentru a fi eliberaţi din arest pe cauţiune

Creştinii din Iran trebui să achite sume mari de bani pentru a fi eliberaţi din arest pe cauţiune

Cheltuielile pentru cauţiune pentru creştinii arestaţi în Iran a ajuns la suma de 1 milion de lire sterline, conform unui raport al unei organizaţii umanitare.

Cel puţin 115 creştini iranieni au fost arestaţi în 2020 pentru credinţa lor şi pentru implicarea în activităţi religioase au spus reprezentanti ai  Open Doors, care a întocmit raportul împreună cu alte două organizaţii: Christian Solidarity Worldwide şi Middle East Concern.

Activiştii pentru drepturile omului avertizează că mulţi creştini din Iran sunt arestaţi doar pentru că merg la biserică, iar apoi le sunt impuse sume foarte mari de bani pentru cauţiune sau altfel vor trebui să rămână în arest. Unii dintre ei ajung să-şi vândă și casele pentru a putea plăti banii de cauţiune.

Într-unul din cazuri, 4 creştini au fost obligaţi să plătească 159.500 de lire sterline fiecare – cea mai mare sumă cerută vreodată, iar acest lucru se întâmplă într-o țară unde salariul minim anual se cifrează în jurul a 1.000 de lire.

Conform lui David Landrum, din partea Open Doors, pandemia de Covid-19 nu a uşurat deloc persecuţia creştinilor.

„Un simplu drum la biserică este considerat o ameninţare la adresa securităţii naţionale.”

„Creştinii, în special cei care s-au convertit de la islam, continuă să fie vizaţi în mod special.”

„Represiunea îi împiedica pe creştinii din Iran să ducă o viaţă normală, ei trebuie să trăiască în frică.”

Persecuţia se extinde şi dincolo de banii de cauţiune. Un cuplu de creştini a pierdut custodia fiicei lor adoptate. Sam şi Maryam au adoptat-o pe Lydia dintr-un orfelinat în 2019, atunci când ea avea doar 3 luni, însă acum fetiţa lor a fost luat de autorităţi.

„Am avut grijă de fetiţa noastră timp de 2 ani. Chiar şi judecătorul a recunoscut că există o legătură emoţională strânsă între noi şi micuţă.”

„După ce au autorităţile ne-au luat-o pe baza doar a propriilor lor evaluări, Lydia se confruntă cu un viitor incert, însă autorităţile insistă să o separe de noi.”

Autorităţile continuă să tortureze creştinii şi să folosească tehnici de interogare inumane, în încercarea de a-i face să renunţe la credinţă.

Creştinii Youhan Omidi şi Saheb Fadaie au fost pedepsiți fiecare cu câte 80 de lovituri de bici în ultimul an – pentru vina de a fi băut vin la Masa Domnului,” a declarat Mansour Borji, diin partea organizaţiei Article 18.

„Realitatea tulburătoare este că statul recurge tot mai des la metode violente pentru a marginaliza, dezumaniza s elimina creştinii nerecunoscuţi oficial, cum sunt convertiţii de la islam, precum şi pe cei care încearcă să-i ucenicizeze în noua lor credinţă.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x