Creştinii din Iran trebui să achite sume mari de bani pentru a fi eliberaţi din arest pe cauţiune

Cheltuielile pentru cauţiune pentru creştinii arestaţi în Iran a ajuns la suma de 1 milion de lire sterline, conform unui raport al unei organizaţii umanitare.

Cel puţin 115 creştini iranieni au fost arestaţi în 2020 pentru credinţa lor şi pentru implicarea în activităţi religioase au spus reprezentanti ai  Open Doors, care a întocmit raportul împreună cu alte două organizaţii: Christian Solidarity Worldwide şi Middle East Concern.

Activiştii pentru drepturile omului avertizează că mulţi creştini din Iran sunt arestaţi doar pentru că merg la biserică, iar apoi le sunt impuse sume foarte mari de bani pentru cauţiune sau altfel vor trebui să rămână în arest. Unii dintre ei ajung să-şi vândă și casele pentru a putea plăti banii de cauţiune.

Într-unul din cazuri, 4 creştini au fost obligaţi să plătească 159.500 de lire sterline fiecare – cea mai mare sumă cerută vreodată, iar acest lucru se întâmplă într-o țară unde salariul minim anual se cifrează în jurul a 1.000 de lire.

Conform lui David Landrum, din partea Open Doors, pandemia de Covid-19 nu a uşurat deloc persecuţia creştinilor.

„Un simplu drum la biserică este considerat o ameninţare la adresa securităţii naţionale.”

„Creştinii, în special cei care s-au convertit de la islam, continuă să fie vizaţi în mod special.”

„Represiunea îi împiedica pe creştinii din Iran să ducă o viaţă normală, ei trebuie să trăiască în frică.”

Persecuţia se extinde şi dincolo de banii de cauţiune. Un cuplu de creştini a pierdut custodia fiicei lor adoptate. Sam şi Maryam au adoptat-o pe Lydia dintr-un orfelinat în 2019, atunci când ea avea doar 3 luni, însă acum fetiţa lor a fost luat de autorităţi.

„Am avut grijă de fetiţa noastră timp de 2 ani. Chiar şi judecătorul a recunoscut că există o legătură emoţională strânsă între noi şi micuţă.”

„După ce au autorităţile ne-au luat-o pe baza doar a propriilor lor evaluări, Lydia se confruntă cu un viitor incert, însă autorităţile insistă să o separe de noi.”

Autorităţile continuă să tortureze creştinii şi să folosească tehnici de interogare inumane, în încercarea de a-i face să renunţe la credinţă.

Creştinii Youhan Omidi şi Saheb Fadaie au fost pedepsiți fiecare cu câte 80 de lovituri de bici în ultimul an – pentru vina de a fi băut vin la Masa Domnului,” a declarat Mansour Borji, diin partea organizaţiei Article 18.

„Realitatea tulburătoare este că statul recurge tot mai des la metode violente pentru a marginaliza, dezumaniza s elimina creştinii nerecunoscuţi oficial, cum sunt convertiţii de la islam, precum şi pe cei care încearcă să-i ucenicizeze în noua lor credinţă.”

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Așa cum sunt

Această poveste inimaginabilă urmează două familii care sunt reunite prin tragedie, dar care s-au alăturat pentru totdeauna prin credință. Devin Wheeler și Matthew Daniels sunt

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

Secretele lui Jonathan Sperry

Cei mai buni prieteni Dustin (Jansen Panettiere), Albert (Frankie Ryan Manriquez) și Mark (Allen Isaacson) sunt băieți în vârstă de douăsprezece ani care așteaptă cu

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

7 ani

7 ani este un thriller apocaliptic stabilit în Chicago și în Italia, care spune povestea lui Matthew Ryan, fost soldat al forțelor speciale, care luptă

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x