Director de şcoală din S.U.A. lucrează noaptea la supermarket pentru a ajuta elevii în nevoie

Henry Darby a fost sensibil la nevoile celor din jurul său de când se ştie. Aşa că atunci când a aflat că elevii de la şcoala la care era director – North Charleston High School – erau în dificultate din cauza lipsurilor materiale şi-a luat o slujbă part-time la un supermarket pentru a-i ajuta.

Fiecare salariu pe care îl primeşte de la supermarket ajunge la elevii cu probleme financiare din şcoală, pe care Darby îi numeşte cu afecţiune „nepoţii săi”.

Darby spune că a avut elevi care dorm pe sub poduri sau în maşină, după ce au ajuns într-o situaţie dificilă. El se emoţionează când îşi aduce aminte cum a vizitat o dată acasă un elev care dormea pe o saltea aşezată direct pe podea.

„La vârsta mea, nu pot să cer bani. Pur şi simplu nu pot. Merg înainte şi fac ce trebuie să fac,” spune el.

Aproape 90% din elevii de la North Charleston trăiesc sub pragul de sărăcie. Zona a fost lovită greu din punct de vedere economic din cauza pandemiei.

Darby spune că a fost surprins când povestea lui a ajuns la ştiri. „Nu sunt obişnuit să primesc atenţie. Nu cred că am făcut nimic neobişnuit ca să merit atenţia presei.”

Pentru ajutorul oferit singura dorinţă a directorului este ca cei pe care îi ajută să obţină o educaţie ca să poată şi ei să ajute pe alţii la rândul lor. El a învăţat despre importanța de a-i ajuta pe alţii încă de când era copil, de la mama sa.

„Nu doar că trebuia să îi ajut pe alţii, trebuia să o fac fără să le cer nimic. Vizitam oameni în vârstă şi le spălam ferestrele sau le tăiam iarba. Nu trebuia să primesc nimic de la ei, totul era că eu să învăţ cât de important este să îmi ajut comunitatea.”

Oficialii de la lanţul de supermarketuri unde lucrează Darby au aflat de povestea lui şi l-au suprins anunţând că îi vor oferi un cec în valoare de 50.000 de dolari pentru a-l ajuta cu şcoală. Darby spune că donaţia va fi „foarte bine venită pentru elevii noştri.”

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Nu-ți pierde credința

Un fermier își mută familia în Africa de Sud și suferă o serie de pierderi aparent insurmontabile. Prin prietenii improbabile și intervenția divină foarte necesară,

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

Salvarea lui Dumnezeu

Omul condamnat, Rev. Armstrong revine în cartierul său, un bărbat schimbat care dorește să preia biserica veche a tatălui său. Cartierul este greu și plin

Într-o clipită

Ceea ce trebuia să fie vacanța perfectă vine la o intersecție oribilă pentru detectivul David Ramsey (David A.R White). La bordul unui iaht privat pe

Cartea lui Daniel

În 605 B.C. Ierusalimul a fost cucerit de către babilonieni și mulți dintre cei mai buni tineri ai lor au fost luați în captivitate, inclusiv

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x