Director de şcoală din S.U.A. lucrează noaptea la supermarket pentru a ajuta elevii în nevoie

Director de şcoală din S.U.A. lucrează noaptea la supermarket pentru a ajuta elevii în nevoie

Henry Darby a fost sensibil la nevoile celor din jurul său de când se ştie. Aşa că atunci când a aflat că elevii de la şcoala la care era director – North Charleston High School – erau în dificultate din cauza lipsurilor materiale şi-a luat o slujbă part-time la un supermarket pentru a-i ajuta.

Fiecare salariu pe care îl primeşte de la supermarket ajunge la elevii cu probleme financiare din şcoală, pe care Darby îi numeşte cu afecţiune „nepoţii săi”.

Darby spune că a avut elevi care dorm pe sub poduri sau în maşină, după ce au ajuns într-o situaţie dificilă. El se emoţionează când îşi aduce aminte cum a vizitat o dată acasă un elev care dormea pe o saltea aşezată direct pe podea.

„La vârsta mea, nu pot să cer bani. Pur şi simplu nu pot. Merg înainte şi fac ce trebuie să fac,” spune el.

Aproape 90% din elevii de la North Charleston trăiesc sub pragul de sărăcie. Zona a fost lovită greu din punct de vedere economic din cauza pandemiei.

Darby spune că a fost surprins când povestea lui a ajuns la ştiri. „Nu sunt obişnuit să primesc atenţie. Nu cred că am făcut nimic neobişnuit ca să merit atenţia presei.”

Pentru ajutorul oferit singura dorinţă a directorului este ca cei pe care îi ajută să obţină o educaţie ca să poată şi ei să ajute pe alţii la rândul lor. El a învăţat despre importanța de a-i ajuta pe alţii încă de când era copil, de la mama sa.

„Nu doar că trebuia să îi ajut pe alţii, trebuia să o fac fără să le cer nimic. Vizitam oameni în vârstă şi le spălam ferestrele sau le tăiam iarba. Nu trebuia să primesc nimic de la ei, totul era că eu să învăţ cât de important este să îmi ajut comunitatea.”

Oficialii de la lanţul de supermarketuri unde lucrează Darby au aflat de povestea lui şi l-au suprins anunţând că îi vor oferi un cec în valoare de 50.000 de dolari pentru a-l ajuta cu şcoală. Darby spune că donaţia va fi „foarte bine venită pentru elevii noştri.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x