Facebook interzice australienilor să acceseze și să distribuie știri pe platforma de socializare

CANBERRA, Australia – Facebook a anunțat joi că a blocat accesul australienilor la  citirea și distribuirea știrilor pe platforma sa din cauza legilor propuse în țară pentru a-i face pe giganții digitali să plătească pentru articole.

Editorii australieni pot continua să publice conținut de știri pe Facebook, dar linkurile și postările nu pot fi vizualizate sau partajate de publicul australian, a declarat compania din SUA într-un comunicat. De asemenea, utilizatorii din afara Australiei nu pot împărtăși știrile din Australia.

Legea propusă înțelege greșit relația dintre platforma noastră și editorii care o folosesc pentru a partaja conținut de știri”, a declarat William Easton, directorul regional al Facebook.

„Ne-a pus în fața unei alegeri dificile: încercarea de a respecta o lege care ignoră realitățile acestei relații sau încetarea permisiunii de distribuire a conținutului de știri din/în Australia. Cu părere de rău, o alegem pe cea din urmă”, a adăugat Easton.

Anunțul vine la o zi după ce trezorierul Josh Frydenberg a descris negocierile „foarte promițătoare” dintre Facebook și Google cu companiile media australiene.

Frydenberg a declarat că după discuțiile din weekendul trecut cu CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg și Sundar Pichai, director executiv al Alphabet Inc. și filiala sa Google, este convins că platformele „vor să între în aceste aranjamente comerciale”.

Frydenberg a spus că a avut o „discuție constructivă” cu Zuckerberg după ce Facebook a blocat accesul la știrile din Australia pe platforma.

„El a adus în discuție câteva probleme cu codul de negociere al știrilor oferite de Guvern și am fost de acord să continuăm conversația noastră pentru a încerca să găsim o cale de urmat”, a scris Frydenberg pe contul său Twitter.

Dar ministrul comunicațiilor, Paul Fletcher, a declarat că guvernul nu va da înapoi pe agenda sa legislativă.

„Acest anunț de la Facebook, dacă ar menține poziția aleasă, ar pune sub semnul întrebării credibilitatea platformei în ceea ce privește știrile”, a declarat Fletcher pentru Australian Broadcasting Corp.

„În mod efectiv Facebook le spune australienilor că informațiile pe care le primesc pe platformele noastre (siteurile de știri naționale) nu provin de la organizații care să aibă politici editoriale, procese de verificare a faptelor sau jurnaliști care să fie plătiți pentru a face muncă pe care o fac”, a adăugat Fletcher.

Parlamentul australian dezbate legile propuse care ar face ca cele două platforme să încheie acorduri pentru a plăti știrile din australia.

Senatul va lua în considerare proiectele de legi după ce au fost adoptate de Camera Reprezentanților miercuri.

Ambele platforme au condamnat legile propuse ca fiind ineficiente. De asemenea, Google a amenințat că își va elimina motorul de căutare din țară.  Dar Google încheie contracte de plată cu companiile de presă australiene de știri sub propriul model News Showcase.

Easton a declarat că publicul se va întreba de ce platformele răspund diferit la legea propusă, care va crea un grup de arbitraj pentru a stabili un preț pentru știri în cazurile în care platformele și companiile de știri nu au reușit să fie de acord.

„Răspunsul este că platformele noastre au relații fundamental diferite cu știrile”, a spus Easton.

Peter Lewis, directorul centrului de reflecție al Centrului pentru Tehnologie Responsabilă al Institutului Australia, a declarat că decizia Facebook „va face din această o rețea socială mai slabă”.

„Acțiunile Facebook înseamnă că eșecurile companiei în ceea ce privește confidențialitatea, dezinformarea și protecția datelor vor necesită un impuls mai mare pentru o reglementare guvernamentală mai puternică”, a spus Lewis. „Fără știri bazate pe fapte care să-l ancoreze, Facebook va deveni puțîn mai mult decât o simplă rețea de socializare și o platforma plină de teorii ale conspirației”.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

Insigna credinței

Bazat pe povestea ofițerului de poliție din Roanoke din Virginia, Bryan Lawrence, care sa luptat înapoi de la o paralizie completă, prin credință pură. 0

Salvarea lui Dumnezeu

Omul condamnat, Rev. Armstrong revine în cartierul său, un bărbat schimbat care dorește să preia biserica veche a tatălui său. Cartierul este greu și plin

Locul de ascunzătoare

Corrie și Betsie ten Boom sunt surori de vârstă mijlocie care lucrează în magazinul de ceasornicărie al tatălui lor în Olanda înainte de al doilea

Zi de descoperire

Ministerele noastre zilnice de pâine prezintă documentare despre pământuri biblice, povestiri ale lui Dumnezeu la locul de muncă în viața oamenilor din întreaga lume, filme

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x