Indonezia numește un evanghelic drept șef al poliției naționale

Indonezia numește un evanghelic drept șef al poliției naționale

Generalul Sigit Prabowo, creștin penticostal, a fost aprobat în unanimitate de parlament, în ciuda opoziției grupurilor islamice. Indonezia este cea mai mare țară islamică din lume și a numit un evanghelic să fie șef al poliției naționale. El este al treilea oficial dintr-o minoritate religioasă care ocupă această funcție. Generalul Sigit promite să creeze „o poliție de încredere și să lupte împotriva extremismului”.

Generalul Listyo Sigit Prabowo provine dintr-o familie cu tradiție reformată protestantă. El a spus anterior că a experimentat o reînnoire a credinței în Biserica Penticostală Betel.

Numirea generalului de către președintele Joko Widodo, un musulman laic, a fost puternic contestată de Muhyiddin Junaidi, președintele Consiliului Indonezian Ulema, unul dintre corpurile clericale islamice ale țării.

Mai mult, Comunitatea Bisericilor din Indonezia a salutat numirea noului șef de poliție, afirmând că „religia lui Prabowo nu a jucat un rol important, ceea ce contează sunt realizările și succesele sale din trecut, precum și viziunea sa pentru viitorul Indoneziei ca țară democratică, liberă, și ordonată ”. „Numirea sa arată că fiecare cetățean are aceleași drepturi pentru a ajunge la o poziție de conducere”, au adăugat ei.

Sursă: Evangelical Focus via

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x