Israelul instaurează regimul NAZIST-medical: Cetățenii nevaccinați vor putea merge doar la supermarket sau farmacie

Ministerul Sănătății intenționează să-i sancționeze pe israelienii care refuză vaccinul împotriva coronavirusului și impune pedepse severe întreprinderilor care acceptă clienți nevaccinați și persoanelor care falsifică adeverințele de vaccinare. Potrivit Channel 12, ministrul Sănătății din Israel, Yuli Edelstein, dorește să încurajeze imunizare pe scară largă, oferind avantaje celor care fac vaccinul și limitând opțiunile celor care nu îl fac.

„Cine nu vaccinează va ieși doar la supermarketuri sau farmacii, în timp ce vaccinații vor merge la stadioane și săli de sport”, a spus Edelstein.

Numărul infectărilor a ajuns joi la cea mai scăzută rată de la sfârșitul lunii decembrie, iar numărul pacienților grav bolnavi din spitalele israeliene a scăzut sub 1.000 pentru prima dată de la începutul lunii ianuarie. Însă campania de vaccinare început să încetinească.

Ministrul Edelstein a declarat că vrea să propună o legislație care să permită angajatorilor să împiedice lucrătorii care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului să vină la muncă și a avertizat că regula se va aplica și celor din sistemul educațional.

El a spus că lucrătorii din educație care refuză vaccinul ar trebui să plătească pentru un test Covid-19 la fiecare 48 de ore dacă vor să continue să predea.

Strategii de încurajare 

Premierul Benjamin Netanyahu le-a transmis joi miniștrilor de cabinet: „Cine nu vaccinează ne pune pe toți în pericol, deoarece poate provoca prăbușirea sistemului de sănătate”.

Oficialii fac demersuri pentru a încuraja oamenii să facă vaccinuri, inclusiv prin combaterea dezinformării online și prin planificarea stimulentelor.

Procurorul general adjunct Raz Nizri a avertizat autoritățile locale că nu li se permite să interzică cadrelor didactice, personalului și studenților nevaccinați accesul în instituțiile de învățământ, indiferent dacă este vorba despre o unitate privată sau de stat.

„Conform situației juridice actuale, consiliilor locale nu li se permite să stabilească în mod independent reguli pentru a limita accesul lucrătorilor din educație în instituțiile de învățământ”, a spus Nizri într-o scrisoare adresată consilierilor juridici ai municipalităților.

Channel 12 a raportat că oficialii caută să limiteze accesul la săli de sport, hoteluri, restaurante, evenimente culturale și sportive pentru cei care refuză să fie vaccinați.

Întrucât, din punct de vedere juridic, nu este posibilă interzicerea completă a celor care nu doresc să facă vaccin, va fi disponibilă o cale pentru cei care prezintă un test Covid negativ, efectuat în ultimele 48 de ore.

Însă oficialii din domeniul sănătății speră să găsească modalități de a face testarea mai dificilă – încurajând astfel și mai multe persoane să meargă la vaccin – inclusiv taxarea pentru teste, limitarea numărului lor și reducerea locurilor de testare, se arată în raport.

Campania de vaccinare încetinește

Până în prezent, 3.734.894 de persoane au avut cel puțin o primă doză a vaccinului, iar 2.376.138 au primit și rapelul – aproape un sfert din întreaga populație.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x