JAPONIA | Un puternic cutremur a declanșat o alunecarea de teren la 10 ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima

TOKYO (JAPONIA) – Locuitorii din nord-estul Japoniei au fost puternic afectați de un cutremur care a declanșat o alunecare de teren pe o autostradă, a deteriorat mai multe clădiri sau părți ale liniilor de tren de mare viteză și a provocat întreruperi de curent care a lăsat în întuneric mii de oameni.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3 grade pe scara Richter de sâmbătă, a zguduit zonele predispuse la astfel de calamități din zonele Fukushima și Miyagi, care în urmă cu 10 ani fuseseră lovite de un alt cutremur puternic, ce a declanșat un tsunami și o topire a miezului radioactiv la o centrală nucleară.

Peste 140 de persoane au suferit răni minore, tăieturi sau accidentări din cauza obiectelor care au căzut peste ei. Trei persoane au suferit răni grave, însă nu au fost raportate decese, a declarat secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato.

Tokyo Electric Power Co., compania care operează centrala nucleară Fukushima Dai-ichi, cea care a fost lovită de dezastrul din martie 2011, a declarat că apa folosită pentru răcirea barelor de combustibil uzat în apropierea reactoarelor s-a vărsat din cauza seismului, dar nu au existat scurgeri de radiații sau alte probleme grave.

Cutremurul nu a fost urmat de un tsunami, deoarece epicentrul a fost adânc, la 55 de kilometri (34 mile) sub nivelul oceanului.

Noriko Kamaya, purtător de cuvânt al Agenției Meteorologice din Japonia, a declarat într-o conferință de presă că seismul este considerat a fi o replică a cutremurului din 2011, care a avut magnitudinea 9,1 grade pe scara Richter.

Alimentarea orașului cu curent electric a fost restabilită la doar câteva ore de la producerea cutremurului, însă unele servicii feroviare, cum ar fi trenul de mare viteză de pe coasta de nord, au rămas oprite până luni dimineață din cauza deteriorării instalațiilor electrice, au declarat reprezentanții East Japan Railway Co.

Cutremurul de sâmbătă a avut loc la mai puțin de o luna de la cea dea 10-a aniversare de la seismul din 2011, iar zgomotul infernal a trezit în locuitorii din orașele afectate amintirea dezastrului din urmă cu 10 ani.

„A început ca o vibrație minoră, apoi, brusc, a devenit foarte violent. În timp ce alergam afară să caut adăpost, am auzit un zgomot puternic în spatele magazinului, m-am uitat și vedeam cum recipientele de sticlă de pe rafturi cădeau una după alta pe podea”, a declarat pentru ziarul Asahi, Yuki Watanabe, o angajată a magazinului din orașul Minamisoma din Fukushima.

Experții au avertizat că ar putea să apară mai multe replici. Mulți rezidenți au petrecut noaptea de sâmbătă în centrele de evacuare, unde au fost instalate corturi, ca parte a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.

Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil cu politica economică și fiscală, și-a exprimat susținerea față de cei care au suferit daune materiale sau au fost răniti.

„Guvernul va continuă să facă tot posibilul pentru a răspunde celor care vor avea nevoie de susținere”, a spus el.

Trupele de apărare au fost, de asemenea, mobilizate pentru a furniza apă în unele zone.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Camera războiului

O dramă convingătoare cu umor și inimă care explorează puterea pe care rugăciunea o poate avea asupra căsătoriilor, părinților, carierelor, prietenilor și a oricăror alte

Pavel, apostolul lui Hristos

Pavel, care merge de la cel mai infricos persecutor al creștinilor la cel mai influent apostol al lui Hristos, își petrece ultimele zile în așteptarea

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

Salvarea lui Dumnezeu

Omul condamnat, Rev. Armstrong revine în cartierul său, un bărbat schimbat care dorește să preia biserica veche a tatălui său. Cartierul este greu și plin

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

Locul de ascunzătoare

Corrie și Betsie ten Boom sunt surori de vârstă mijlocie care lucrează în magazinul de ceasornicărie al tatălui lor în Olanda înainte de al doilea

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x