Marea Britanie | În cel puțin un spital alăptarea „la sân” redenumită în alăptarea „la piept” în încercarea de a mulțumi comunitatea LGBTQ+

Marea Britanie | În cel puțin un spital alăptarea „la sân” redenumită în alăptarea „la piept” în încercarea de a mulțumi comunitatea LGBTQ+

În mod normal, alăptarea este considerată a fi un atribut unic feminin, la fel ca laptele matern, însă bărbații transgender și aliații lor din comunitatea LGBTQ+ vor să schimbe toate acestea în încercarea de a nega și a banaliza această realitate.

În cel puțin un spital din Marea Britanie moașele sunt instruite să folosească termenul de „alăptare la piept” în loc de „alăptarea la sân”, pentru a fi mai prietenoase cu persoanele transgender. Potrivit UK Sun, se așteaptă ca personalul să înlocuiască în scurt timp termenul de „mamă” cu „părinte care naște”, deoarece susțin că „chiar și transgenderii pot avea copii”.

Potrivit Spitalelor Universitare „NHS Trust” din Brighton și Sussex, laptele matern este denumit, de asemenea și „lapte de la mamă sau de la un părinte care alăptează”, fiind primul sistem de sănătate care pune în aplicare, în mod oficial, politica „incluzivă de gen” pentru serviciile de maternitate – acum cunoscute sub numele de „servicii perinatale”. Așadar, vor ca mamele să fie un lucru din trecut.

Alte modificări recent apărute referitoare la cerințele comunității LGBTQ+: înlocuirea termenului „femeie” cu „persoană”; „tată” cu „părinte”, „co-părinte” sau „al doilea părinte biologic”.

„Identitatea de gen poate fi o sursă de opresiune și inegalitate în sănătate. Recunoaștem, de asemenea, că în prezent există esențialism biologic și transfobie în elemente ale narațiunilor și discursurilor principale ale nașterii”, apare într-un document politic care i-a împărțit în două tabere pe internauți.

„NHS Trust” a postat ulterior pe Twitter: „Vrem ca toată lumea care folosește serviciile noastre să se vadă inclusă în limbajul pe care îl folosim”.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x