Ministerul de Interne din Franța admite că expresiile folosite de ministrul Gérald Darmanin împotriva evanghelicilor „au fost nepotrivite”

Ministerul de Interne din Franța admite că expresiile folosite de ministrul Gérald Darmanin împotriva evanghelicilor „au fost nepotrivite”

Președintele și directorul general al Consiliului Național al Evanghelicilor din Franța (CNEF) au fost primiți marți, 9 februarie de consilierul pentru culte al ministrului de interne, Louis-Xavier THIRODE, pentru a discuta despre declarațiile recente făcute de către Gérald Darmanin, cu privire la evanghelicii din Franța.

În urmă cu câteva zile, acesta a declarat că „creștinii evanghelici sunt o problemă majoră în Franța”. Remarci controversate și comentate de publicul larg, în timp ce deputații examinează în prezent proiectul de lege (deja controversat) „pentru consolidarea principiilor Republicii”.

CNEF a cerut ministrului să facă bilanțul acestor observații defăimătoare, opunând-se totodată „oricărei tentative de victimizare și a oricărei escaladări mediatice” asigură organizația, care consideră că astfel de acțiuni nu ar fi „conforme cu modelul lui Hristos”.

În timpul ședinței de marți după-amiază, consilierul pentru culte al ministrului de interne a recunoscut că „expresiile folosite de acesta au fost nepotrivite … însă ele privesc strict cazuri particulare, în niciun caz pe evanghelici în general”.

Thirode a reafirmat că discursul rostit de Gérald Darmanin la aniversarea de 10 ani a CNEF, din 15 decembrie, anul trecut, „rămâne cel mai important”, un discurs în care ministrul a mulțumit în mod special organizației pentru „relația de încredere” stabilită cu guvernul și a afirmat că „a fi credincios face posibil să fii și un bun cetățean”.

Ministerul a declarat că „Darmanin a promis că această experiență neplăcută nu se va mai repeta”, relatează CNEF într-un comunicat de presă.

Textul legii „separatismului”, aflat în curs de examinare, stârnește reacții puternice, în Adunarea Națională și în rândul credincioșilor care se tem că drepturile lor sunt în pericol. CNEF, va organiza joi, 11 februarie, o videoconferință pentru a face un bilanț al proiectului de lege, invitându-i totodată pe credincioși la rugăciune.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x