Pastor indian atacat de doi lucrători guvernamentali pentru că ar fi încălcat legea „anti-conversie”

Pastor indian atacat de doi lucrători guvernamentali pentru că ar fi încălcat legea „anti-conversie”

Un pastor indian a fost asaltat de către doi lucrători ai partidului de guvernământ din India, Bharatiya Janata Party (BJP) în statul Telangana care l-au acuzat de convertiri forţate, în ciuda faptului că în statul în cauză nu există o lege anti-conversie.

Pastorul, pe nume Chandra Mouli, a fost atacat şi rănit în dată de 28 ianuarie în timpul unei vizite acasă la un membru al bisericii care a solicitat rugăciune pentru un membru al familiei care era bolnav.

Cei doi lucrători BJP, amândoi parte dintr-un grup dur al partidului numit Hindu Dharma Protectors, au ajuns la casa unde venise pastorul şi l-au acuzat că face convertiri forţate. Poliţia locală a intervenit în favoarea pastorului.

Pastorul a depus plângere pe 29 ianuarie, iar cele două persoane care l-au atacat au fost arestate. O mulţime mare de membri ai BJP s-au adunat în faţa secţiei de poliţie şi au strigat acuzaţii că poliţia îl favorizează pe pastor.

Acuzaţii spontane despre conevertiri „ilegale” sunt din ce în ce mai frecvente în India, unde s-au înmulţit şi diverse forme de atac împotriva creştinilor conform unui raport privind persecuţia realizat de The Evangelical Fellowship of India (EFI) şi dat publicităţii în luna ianuarie.

Un lider creştin indian a comentat situaţia astfel: „Cred că ostilitatea împotriva creştinilor este în creştere şi chiar şi adunări obişnuite de închinare au început să fie considerate activităţi de „convertire”. Aceste este o tendinţă nouă şi foarte periculoasă. Orice activitate spirituală va fi considerată suspicioasă de către statele conduse de către BJP, principalul partid din India.

„Trebuie să acceptăm faptul că există o ură viscerală împotriva creştinilor şi a musulmanilor din partea adepţilor BJP care devin din ce în ce mai agresivi.”

Nouă creştini au fost arestaţi sub noile prevederile legale stricte anti-conversie în statul Madhya Pradesh şi le-a fost refuzată cererea de eliberare sub cauţiune. La începutul lunii, poliţia indiană din districtul Shahjahanpur din statul Uttar Pradesh a primit ordin să supravegheze mai atent adunările de rugăciune, după ce cinci creştini au fost acuzaţi că încearcă să converteaza în mod „ilegal” oamenii la creştinism.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x