Sorin Cigher: Îmbătat de înălțimi

Sorin Cigher: Îmbătat de înălțimi

Vi s-a întâmplat să urcați pe un munte înalt, să priviți în vale și să vă ia cu amețeală? Aveți rău de înălțimi? În avion, când priviți la cât de mică e lumea, cum vă simțiți? De obicei, când ești sus, refuzi să te mai uiți în jos, îți place acolo și vrei să rămâi pe piscurile înalte. Te lupți să ajungi, faci tot ce poți, investești, dai din coate, îi folosești pe alții în rol de scară, doar că să ajungi sus… și ți-ai împlinit visul cu ochii, ești unde ți-ai dorit! Dar, atenție mare la alunecare! Atenție la prăbușire, ea este la un pas!

Cineva spunea: „Cea mai grea zi este a doua zi după succes…!”

Da, succesul, oricare ar fi el, ne îmbată și nu ne mai recunoaștem. Ușor, devenim alți oameni! Din acei oameni cumsecade ne transformăm în aroganți, fuduli și nimeni nu mai ajunge la nasul nostru. Vi s-a întâmplat să fi copilărit cu cineva și, după ce a ajuns la oraș om mare, să nu vă mai recunoască? Ce s-a întâmplat? Succesul l-a îmbătat! Ați întâlnit oameni care au fost săraci, dar au devenit avuți și nu v-au mai recunoscut… v-au întors spatele? Desigur, v-a surprins aceasta! Lista cu exemple poate continua! Din păcate, înălțimile pot fi periculoase și pot genera prăbușiri dureroase! Poate chiar tu ai fost jos și ai râvnit la înălțimi… sau ești în categoria fudulilor care nu mai văd pe nimeni, umflați de aerele succesului!

În toate ramurile societății există acest pericol al înălțării și nu suntem pregătiți de piscurile înalte, ci ne prăbușim, pentru că am uitat să fim oameni. Oameni bogați care s-au prăbușit, pentru că imperiul a fost de ceară! Au existat politicieni vocali și reprezentativi, iar acum… își duc traiul într-un spațiu mic, închis cu gratii la geam. Oameni religioși, care au tot urcat pe scena succesului și au devenit vedete internaționale, au reușit să atragă privirile spre ei…, s-au umflat în pene, au crezut că sunt invincibili, dar prăbușirea a venit. Falimentul moral a fost picătura care a făcut să se dezlănțuie izvorul neașteptat al ipocriziei. Omul are multe slăbiciuni, poate cădea oricând și de cele mai multe ori cade când este îmbătat de succes. Atunci când în centrul atenției este o persoană cu nume sonor și toate privirile sunt îndreptate spre ea, riscul idolatrizării este mare. Cei mai mulți care și-au pierdut simțul realității, nu vor realiza cât de periculos este pentru un om zeificarea, idolatrizarea, dar și pentru cel care ridică statuia acelui om păcătos, mic și slab în ochii Creatorului. Asistăm atât în țară, cât și în lume la prăbușirea vedetelor de carton!

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x