STATISTICĂ | 665 de milioane de evanghelici în întreaga lume în Ianuarie 2021

STATISTICĂ | 665 de milioane de evanghelici în întreaga lume în Ianuarie 2021

Potrivit ultimelor statistici calculate de Sébastien Fath, istoric la CNRS, există aproximativ 665 de milioane de evanghelici în lume în luna ianuarie a acestui an. Creșterea evanghelicilor este mai mică decât în ​​anii precedenți, cel mai probabil și din cauza pandemiei, care a avut un rol important în diminuarea întâlnirilor dintre credincioși, a reducerii programelor de evanghelizare sau a închiderii lăcașelor de cult.

Statele Unite rămân țara cu cei mai mulți evanghelici din lume, cu 91 de milioane de practicanți (în scădere cu 2 milioane față de anul precedent), urmate de China (66 de milioane – 10% dintre evanghelicii din lume), Nigeria (58 de milioane), Brazilia (48 de milioane) și India (28 milioane).

Dacă ar fi să combinăm America Latină (135 milioane) și America de Nord (96 milioane), America este continentul cu mai mulți evanghelici, înaintea Asiei (216 milioane) și a Africii (187 milioane).

În Europa, Evanghelicii numără aproximativ 23 de milioane, 5 milioane de credincioși în Regatul Unit, 2 milioane în Rusia, Ucraina, România și Germania. În cele din urmă, sunt 8 milioane de evanghelici în Oceania, jumătate dintre ei în Australia (4 milioane).

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x