Un film care descrie călătoria lui C.S Lewis de la ateism la credinţa în Hristos va fi lansat în acest an

Acțiunea filmului intitulat „Cel mai reticent convertit” se desfăşoară înainte de anul 1950, când a fost publicată cartea „Leul, Vrăjitoarea şi dulapul” prima din seria „Cronicile din Narnia.”

Conform ziarului „The Guardian” filmul este o adaptare pentru ecran a piesei de teatru care îl are în rolul celebrului scriitor pe actorul Max McLean. La fel ca şi în piesă, filmul îl va înfăţişa pe Lewis în 3 etape din viaţa lui, răscolindu-şi amintirile din postura unui om aflat la apusul vieţii.

Filmul îl prezintă pe Lewis ca un profesor de la Universitatea Oxford care îşi rememorează perioada tinereţii marcată de trecerea lentă de la ateism la credinţa creştină.

Actorul Nicholas Ralph îl va interpreta e Lewis la 20 de ani. Eddie Martin îl interpretează pe Lewis în timpul copilăriei iar actorul Tom Glenister îl înfăţişează pe prietenul şi colegul de facultate a lui Lewis, J.R.R. Tolkien.

Regizat de către Norman Stone, un fost câştigător la premiului Bafta, filmul a fost turnat în interiorul şi în jurul Universităţii Oxford, producţia filmului încheindu-se anul trecut în luna decembrie.

Ca şi regizor, Stone este familiarizat cu viaţa lui Lewis. Un alt film regizat de el, Shadowlands, este o dramă despre viaţa lui Lewis. Tot el a mai regizat şi două filme documentare despre savantul de la Oxford.

Stone a împărtăşit pentru The Guardian că este momentul perfect pentru a vorbi despre conversia lui Lewis.

„Lewis era acea persoană care privea adevărul în ochi, indiferent de consecinţe. Acest lucru este evident din scrierile lui şi e unul din lucrurile care au contribuit la popularitatea lui. În anumite momente, societatea spune ‘gândește un pic mai profund’. Atunci când treci printr-o perioadă dificilă, aşa cum este cea de acum cu pandemia de Covid-19, atunci ar trebui să ne gândim un pic mai mult la vremurile în care trăim, şi asta cred că se întâmplă acum.

Filmul este finanţat de către o organizaţie cu sediul la New York numită Fellowship for Performing Arts (FPA), unde McLean este fondator şi director artistic.

McLean a declarat pentru The Guardian că Lewis a trecut de la „cel mai viguros critic al religiei la unul din cei mai respectaţi apologişti al secolului XX” iar întrebările pe care el le-a explorat sunt complexe, o provocare pentru o dramă.

„Cuvintele pe care le folosim sunt cele ale lui Lewis. Avem drepturile de autor. Asta ne-a ajutat, pentru că nu suntem atât de inteligenţi pe cât a fost el,” a spus el. „Unul din cele mai grozave lucruri în legătură cu acest rol este senzaţia plăcută pe care ţi-o dă faptul că poţi spune cuvintele şi să întruchipezi personajul.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

David și Goliat

La intersecția a două mari imperii antice, un simplu păstor numit David se transformă într-un războinic puternic și ia un uriaș teribil. Una dintre cele

Întoarceți-vă la locul de ascundere

Când luptătorul de rezistență, Piet Hartog, mărturisește atrocitățile față de evrei, el este desenat de dragostea lui frumoasă Aty și de mătușa ei Corrie în

Așa cum sunt

Această poveste inimaginabilă urmează două familii care sunt reunite prin tragedie, dar care s-au alăturat pentru totdeauna prin credință. Devin Wheeler și Matthew Daniels sunt

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

Plin de măreție

Urmează pe Maria din Nazaret în ultimele zile pământești, ajutându-i pe Biserica primară să-și recapete întâlnirea inițială cu Domnul. 0 0 votes Article Rating

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x