Vlad Schlezak: „Oala urâtă e frumoasă”

Vlad Schlezak: „Oala urâtă e frumoasă”

Una din marile minciuni păgâne luate în serios ca fiind adevăr spune că pentru a fi oameni compleți trebuie să depindem de modul cum arătăm, de performanță și statut social. Așadar, în conceptul lumesc, omul trebuie să muncească din greu pentru cele 3 variante:

a) Felul în care arătăm + admirație = o persoană completă.
b) Performanță + success = o persoană completă.
c) Statut social + recunoaștere = o persoană completă.

Respectul poate fi primit din cauza poziției sociale sau a banilor, nu neapărat din cauza caracterului excepțional al unui om. Recunoașterea nu înseamnă acceptare. Oricât de mult am încerca să arătăm bine sau să performăm, întotdeauna va exista cineva care va arăta mai bine sau va performa mai bine ca noi. Modul cum arătăm se va înrăutăți cu timpul. La fel și talentele. Asta e depresiv, mai ales dacă avem ancora înfiptă in idei păgâne!

Mai mult, dacă căutăm acceptarea și admirația sau recunoașterea altor oameni înseamnă că noi permitem ca acei oameni să ne spună cât valorăm. Deci noi permitem ca ei să determine cine și ce suntem noi. Dacă ei vor spune că nu merităm nimic, sau că nu facem 2 bani, sau că suntem niște proști, urâți etc. atunci chiar nu merităm, chiar suntem niște urâți?

Este o dramă ca să ne punem identitatea și sensul de valoare umană în mâinile altor oameni. Cine declară că nu avem valoare? Sau cine spune că suntem proști? Sau urâți, sau că nu merităm nimic?

Poate o oală de lut să spună altei oale de lut că e urătă? Doar olarul care a creat are dreptul să spună și să determine cine suntem. Valoarea pe care a pus-o pe viața noastră L-a costat Fiul Său.
Biblia spune „şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut.” Coloseni 3:10. Deci omul împreună cu Cristos este împreună o persoană completă!

Avem nevoie de redefinirea identității noastre, o identitate în Cristos!

Nu e rău să avem inteligență, statut social, talente, frumusețe dacă sunt obținute legitim. Dacă cineva ne dă cadou un telefon atunci noi nu ne vom găsi identitatea și valoarea noastră de oameni în acel telefon care oricum devine depășit în fiecare an. Cine ne-a dat telefonul ni l-a dăruit pentru că a găsit valoare în noi. Nu mergem cu telefonul că să ne dăm mari la alții care nu au, sau care nu își permit să-și cumpere unul. Nu trebuie să avem complexe de inferioritate provenite din lipsa de admirație că nu avem statut, frumusețe, performanță conform ideilor lumii și astfel să compensăm lipsa prin comportamente deplorabile.

Identitatea noastră și sensul valorii noastre, a creștinilor, vine din faptul că știm cine suntem (copii ai Domnului) și devenim oamenii pe care El ne-a creat să fim: „Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră”-1 Tesaloniceni‬ ‭4:3‬a.

Când avem identitatea în Cristos suntem compleți și siguri în Cristos, conform „Voi aveţi totul deplin în El, care este Capul oricărei domnii și stăpâniri.” Coloseni‬ ‭2:10‬ ‭

Să Îl onorăm pe Dumnezeu și să-L lăudăm.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Vlad Schlezak

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x