Întoarcerea lui Hristos: frică recurentă sau profeție iminentă?

Întoarcerea lui Hristos: frică recurentă sau profeție iminentă?

Despre ziua aceea şi despre ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. (Matei 24:36)

Majoritatea creștinilor sunt de acord cu faptul că Domnul nostru Isus Hristos se va întoarce. Cu toate acestea, acest pasaj biblic i-a determinat și îi determină pe mulți dintre ei să nu întrebe, să nu observe sau chiar să nu caute să discearnă timpul venirii sale, crezând că nimic nu poate oferi indicații fiabile.

Alții sunt destul de sceptici și consideră că, de-a lungul istoriei, toate situațiile de criză, războaie sau momente cheie, au determinat populația să considere că sfârșitul timpului era aproape. Prin urmare, acest lucru ar trebui să ne conducă la relativizarea perspectivei unui termen limită.

Cu toate că nimeni nu știe cu exactitate nici ziua, nici ora, asta nu înseamnă că indiciile sunt inexistente pentru a estima o perioadă.

Atunci este vorba de a lua in seamă profețiile deja îndeplinite și a celor care urmează să fie împlinite.

O analiză obiectivă arată că, practic toate profețiile sunt împlinite acum, unele dintre ele în ultimii 75 de ani.

Pentru a numi doar câteva, luați în considerare, de exemplu, crearea statului Israel în 1948.

Sau chiar faptul că – în conformitate cu profețiile anunțate în Luca 21 – Orașul Vechi al Ierusalimului a revenit în 1967 sub administrație evreiască, după 2.600 de ani sub diferite stăpâniri: Nebucadnețar mai întâi, apoi persanii și medii, Grecia, Roma, Imperiul Otoman și Iordania.

Să menționăm, de asemenea, întoarcerea masivă a evreilor din întreaga lume la Israel, fenomen care a fost improbabil acum o sută de ani și care, din 1948, s-a accelerat. De exemplu, în ultimii ani, au existat în medie 6.000 de evrei francezi (dintr-o populație estimată la 470.000 de persoane) care s-au restabilit în Israel. Asta înseamnă un evreu la fiecare o ora și jumătate!

Întrucât aceste profeții privesc în principal poporul evreu și țara Israel, creștinii sunt invitați să considere Israelul drept „un ceas al revenirii Domnului”, chiar și cei care nu au strămoși sau prieteni evrei. Pentru că, potrivit Scripturii; ceea ce se întâmplă acolo informează omenirea despre ceea ce o așteaptă.

Așadar, nu știm nici ziua dinci ceasul, însă știm că suntem mai aproape că niciodată de revenirea Domnului.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x