Jurnal de Rugăciune: „Etiopia – Să plângem cu cei ce plâng”

Jurnal de Rugăciune: „Etiopia - Să plângem cu cei ce plâng”

Să plângem cu cei ce plâng: Etiopia
Luminița Prisecaru ne cere să ne alăturăm în rugăciune pentru familia preotului coordonator, Berhanu Kambaro, care a plecat la Domnul luni, dimineața. Să ne rugăm pentru soția Berhane și fetița de trei luni pe care au adoptat-o, pe nume Yohanna. Fratele Berhanu a fost ca un tată spiritual pentru mulți din comunitatea sa și mai ales pentru multele proiecte pe care le coordona in sud-vestul Etiopiei. Pentru multe echipe de traducători, inclusiv Qale, pierderea dumnealui este imensă. Să ne rugăm pentru familia îndoliată si pentru toți cei care îi simt pierderea. Să ne rugăm de asemenea și pentru întâlnirea de planificare a echipei de traducere care are loc vineri și sâmbătă în capitală.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tama, Ciad
După calendarul lunar, în luna februarie ne rugăm pentru poporul Tama din Ciad, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă pentru menținerea păcii în zona în care locuiește poporul Tama, pericolul de a fi atacați de rebeli fiind mereu prezent. Rugați-vă ca Domnul să trimită misionari la acest popor. Rugați-vă să audă Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor și să găsească speranța în El.

Reluarea traducerii: Republica Democrată Congo
Proiectul grupului de limbi BuNgoFu a fost închis din mai 2014, din cauza lipsei de finanțe. Personalul ACOTBA-SUBO discută cu un partener important pentru a găsi finanțele pentru a relua acest proiect. Să ne rugăm ca Dumnezeu să facă o cale pentru ca acest proiect să reia lucrarea în mai multe limbi în acest an.

Întreaga Biblie pentru Huichol: Mexic
Să-I mulțumim Domnului pentru Biblia completă, tipărită în limba Huichol care a ajuns în Mexic în iulie, 2020. Noul Testament a fost publicat și dedicat în 1988. Datorită resctricțiilor COVID-19 privind întâlnirile, de data aceasta a avut loc o mică sărbătoare de dedicare a Bibliei Huichol. Bărbații Huichol au distribuit Bibliile oamenilor din munții Sierra Madre, care așteaptă să aibă tot Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor. Cei care nu știu să citească pot găsi o porțiune a Bibliei în format audio online. Să-L rugăm pe Dumnezeu să transforme viețile oamenilor Huichol, în timp ce ascultă și citesc Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor. Să ne rugăm ca El să le arate bisericilor locale din poporul Huichol cum să organizeze activități de folosire a Scripturii. Să ne rugăm ca întreaga Biblie Huichol să fie disponibilă în curând online.

Tipărirea Bibliei Duruma: Kenya

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x