Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru instruirea traducătorilor din Burkina Faso

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru instruirea traducătorilor din Burkina Faso

Wycliffe România
26 martie – 1 aprilie 2021

Dedicarea Evangheliilor și Faptelor Apostolilor în limba Qale: Etiopia
Duminica aceasta va fi organizată sărbătoarea de dedicare în comunitatea creștinilor din Qale a celor patru Evanghelii și a Faptelor Apostolilor. Rugați-vă ca Duhul Domnului să miște inimile tuturor celor care trebuie să vină, să vină cu o motivație curată. După aproape 10 ani de muncă, cele patru Evanghelii și Faptele Apostolilor au ieșit de la tipar în luna decembrie a anului trecut, și au ajuns în Qale, Kawwata pe 24 decembrie. Rugați-vă ca mesajul contagios pe care îl conțin aceste cărți să se extindă, să se facă voia Sa și să vină Împărăția Sa, precum în cer așa și pe pământ.

 

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Shihuh, Emiratele Arabe Unite
După calendarul lunar, în luna martie ne rugăm pentru poporul Shihuh din Emiratele Arabe Unite, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca inimile lor să fie pregătite și să aibă dorința de a căuta pacea pe care o dă Isus Hristos. Rugați-vă pentru urmași ai lui Isus în acest popor care să-L facă cunoscut și celorlalți. Rugați-vă să primească Biblia în limba lor și să fie receptivi la mesajul Evangheliei.

 

Instruirea traducătorilor: Burkina Faso
Mulțumiți-I Domnului că ANTBA (Asociația națională pentru traducerea Bibliei și alfabetizare) a început sau a reluat proiecte de traducere în ianuarie în cinci comunități lingvistice din Burkina Faso. Rugați-vă ca toți traducătorii din proiectele Sambla, Toussian Nord, Koronfé, Ninkaré și Kusaal să primească toată pregătirea de care au nevoie pentru a-i ajuta să traducă Cuvântul lui Dumnezeu cu acuratețe și în mod natural pentru comunitățile lor. Rugați-vă în special pentru un atelierul Unelte pentru Traducere în perioada 22-26 martie, unde traducătorii vor fi instruiți să folosească programul Paratext 9. Rugați-vă și pentru planurile de a organiza un atelier pentru povestiri biblice care va fi oferit mai târziu anul acesta.

Școala de limbă și Scriptură: Marea Britanie
Masteratul în lingvistică, comunitate și dezvoltare oferit ca parte a Școlii de limbă și Scriptură de la Colegiul Moorlands (în parteneriat cu Seed Company și Alianța Globală Wycliffe) a continuat în Marea Britanie, în ciuda carantinei și restricțiilor de călătorie. Programul oferă cursanților instrumente esențiale în dezvoltarea comunității, lingvistică, alfabetizare și folosirea Scripturii și va echipa studenții pentru a sluji în comunități din întreaga lume. Rugați-vă pentru personalul și potențialii studenți din Marea Britanie, Europa și din întreaga lume, deoarece intenționează să înceapă cursurile față în față în noul an academic începând cu septembrie 2021.

 

Instruirea profesorilor de școală duminicală pentru a spune povestiri biblice: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul pentru Rufus Babaisiyan, un traducător și un povestitor oral al Bibliei în limba Miniafia. Rufus conduce de câțiva ani ateliere de instruire în povestirea orală a Bibliei (OBS) pentru oamenii din poporul său. Mulți dintre cei care au participat la instruire sunt femei implicate în predare la școala duminicală pentru copii. Povestirile biblice în limba lor au încurajat oamenii să învețe și să studieze Scripturile. Noul Testament Miniafia a fost publicat în 2010.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x