Nemulțumiri cu privire la poziția Vaticanului față de căsătoriile homosexuale

Nemulțumirile personajelor PRO LGBTQ nu au întârziat să apară după ce Vaticanul și-a exprimat public opinia față de căsătoria între persoanele de același sex. Printre acestea se numără și oameni cu impact în rândul tinerilor și nu numai. Unul din aceștia este Elton John, care consideră că declarațiile bisericii catolice scot în evidență „ipocrizia”.

Sir Elton John a acuzat Vaticanul de ipocrizie după ce reprezentanți ai bisericii catolice au declarat că nu pot fi de acord cu binecuvântarea căsătoriilor homosexuale.

Biroul Congregației pentru Doctrina Credinței, a dat un răspuns formal la o întrebare despre posibilitatea catolicilor de a binecuvânta aceste mariaje.

Elton, care s-a căsătorit cu partenerul sau, David Furnish, în 2014, a declarat că Vaticanul a investit „milioane” în filmul sau biografic apărut în 2019.

El a scris pe Instagram: „Cum poate Vaticanul să refuze să binecuvânteze căsătoriile homosexuale doar pentru că „ar fi păcat” dar în același timp să se bucure de obținerea profitului din investițiile de milioane în „Rocketman” – filmul autobiografic, care arată că am găsit fericirea prin căsnicia mea cu David? #Ipocrizie.”

Cântărețul în vârstă de 73 de ani, a etichetat în acea postare Biserica Catolică și pe Papa Francisc, care au aprobat decretul Vaticanului.

Potrivit presei americane The Daily Beast, Vaticanul a investit atât în ​​Rocketman, cât și în Men în Black: Internațional.

„Rocketman” a fost un succes critic și comercial, câștigând laude pentru portretizarea homosexualității lui Șir Elton.

În explicația sa cu privire la uniunile homosexuale, Congregația pentru Doctrina Credinței a spus că „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul”.

„Prezența în astfel de relații a elementelor pozitive, care în sine trebuie apreciate și respectate, nu poate justifică aceste relații și le poate face obiecte legitime ale unei binecuvântări ecleziale, întrucât elementele pozitive există în contextul unei uniuni care nu a fost acceptată în planul Creatorului. Dumnezeu nu binecuvântă și nu poate binecuvânta păcatul: El binecuvântează pe omul păcătos, astfel încât să poată recunoaște că face parte din planul Său și se lasă schimbat de El.”

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

Polycarp

O tânără fată slave, Anna, este salvată și adoptată de creștini în Smyrna secolului al II-lea și se împrietenește cu episcopul lor vârstnic, Polycarp. Așa

David și Goliat

La intersecția a două mari imperii antice, un simplu păstor numit David se transformă într-un războinic puternic și ia un uriaș teribil. Una dintre cele

Ultimul Mâncător de Păcat

În căutarea propriei sale răscumpărări de la bărbatul despre care se tem cel mai mult, Cadi Forbes, în vârstă de zece ani, descoperă un păcat

Înviat

În anul 33 d.Hr., o tribună romană din Iudeea este însărcinată să găsească trupul dispărut al lui Isus Hristos, care a înviat din morți. 0

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x