Vaticanul exclude binecuvântarea căsătoriilor homosexuale: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul”

Vaticanul exclude binecuvântarea căsătoriilor homosexuale: „Dumnezeu nu poate binecuvânta păcatul"

ROMA (AP) – Vaticanul a declarat luni, 15 Martie a.c., că Biserica Catolică nu poate binecuvânta căsătoriile homosexuale, deoarece Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Biroul Congregației pentru Doctrina Credinței, a emis luni un răspuns formal la o întrebare despre posibilitatea catolicilor de a binecuvânta aceste mariaje homosexuale.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini, publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost unul „negativ”.

Decretul făcea distincția între acceptarea întrării în biserică a acestora și binecuvântarea bisericii catolice a cuplurilor gay, confirmând faptul că ei pot să între și să participe la slujbe, dar că biserica nu va accepta căsătoriile lor.

Vaticanul susține că homosexualii trebuie tratați cu demnitate și respect ca persoane, dar că păcatul homosexual este „inacceptabil”. Și învățătura catolică susține că mariajul dintre bărbat și femeie face parte din planul lui Dumnezeu și este destinat creării unei vieți noi.

Întrucât uniunile homosexuale nu sunt destinate să ducă la îndeplinire acest plan, ele nu pot fi binecuvântate de biserică, se arată în document.

„Prezența în astfel de relații a elementelor pozitive, care în sine trebuie apreciate și respectate, nu poate justifica aceste relații și le poate face obiecte legitime ale unei binecuvântări ecleziale, întrucât elementele pozitive există în contextul unei uniuni care nu a fost acceptată în planul Creatorului. Dumnezeu nu binecuvântă și nu poate binecuvânta păcatul: El binecuvântează pe omul păcătos, astfel încât să poată recunoaște că face parte din planul Său și se lasă schimbat de El.”

Papa Francisc a aprobat protecția legală a cuplurilor homosexuale, dar această se rezumă strict la sfera civilă, nu în cadrul bisericii. Comentariile sale au fost făcute în timpul unui interviu la un post de televiziune mexican, Televisa, în 2019, dar au fost decupate de Vatican până când au apărut într-un documentar anul trecut.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x