Benjamin Netanyahu a fost mandatat să formeze noul guvern

Benjamin Netanyahu a fost mandatat să formeze noul guvern

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a primit marţi un nou impuls pentru cariera sa politică, după ce preşedintele Reuven Rivlin l-a mandatat să formeze un nou guvern în urma alegerilor legislative de la 23 martie încheiate neconcludent, relatează Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

„Am luat decizia pe baza recomandărilor (partidelor), care indică faptul că Benjamin Netanyahu are cea mai mare şansă să formeze un guvern”, a spus preşedintele Rivlin într-o declaraţie televizată.

„De aceea am decis să îl însărcinez cu formarea unui guvern”, a adăugat şeful statului.

Aflat la putere din 2009, Netanyahu are acum sarcina dificilă de a pune capăt unui blocaj politic fără precedent şi de a aduna suficienţi aliaţi pentru o coaliţie de guvernare.

Conform legii, Netanyahu va avea la dispoziţie 28 de zile pentru aceasta, existând posibilitatea unei prelungiri de două săptămâni, înainta ca preşedintele să desemneze un alt candidat sau să ceară parlamentului să aleagă unul.

Scrutinul legislativ, al patrulea în mai puţin de doi ani, s-a încheiat indecis, fără perspectiva ca blocul politic de dreapta şi religios condus de Netanyahu sau o potenţială alianţă a oponenţilor săi să poată obţine o majoritatea parlamentară.

Însă la consultările pe care Rivlin le-a avut luni cu partidele politice, Netanyahu a primit un sprijin mai mare decât contracandidaţii săi, astfel că a fost însărcinat de şeful statului să încerce formarea unei coaliţii de guvernare.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x