Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru Tabăra Wycliffe 2021

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru Tabăra Wycliffe 2021

2 – 8 aprilie 2021
Wycliffe România

Ateliere de instruire în vindecarea traumei la Cluj-Napoca
O nevoie majoră care a reieșit din criza de pandemie prin care trecem este nevoia de consiliere atât în biserici cât și în afara bisericilor. De aceea Wycliffe România împreună cu Societatea Biblică Interconfesională din România au început să organizeze ateliere de instruire în vindecarea traumei. Primul atelier va avea loc pe 2-4 aprilie la Cluj-Napoca. Rugați-vă ca Domnul să aducă vindecarea sufletească de care este nevoie atât în rândul participanților cât și a persoanelor pe care ei îi vor ajuta.

Tabăra Wycliffe 2021
Wycliffe România pregătește o tabără pentru cei care vor să învețe mai mult despre misiunea lui Dumnezeu și cum contribuie lucrarea Wycliffe la împlinirea acestei misiuni. Tabăra este planificată în săptămâna 2-7 august, în localitatea Boga, din Munții Bihorului. Rugați-vă să fie posibilă organizarea acestei tabere în contextul actual. Aflați mai multe aici: https://wycliffe.ro/tabara-wycliffe-2021

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Broq-Pa, India
După calendarul lunar, în luna aprilie ne rugăm pentru poporul Broq-Pa din India, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca poporul Broq-Pa să fie expus la Evanghelie și proiectul de traducere a Bibliei în limba lor care a început recent să continue. Rugați-vă ca puținii creștini prezenți în acest popor să-și împărtășească credința lor. Rugați-vă ca oamenii din acest popor să respingă islamul și să-L găsească pe Isus, adevărata cale spre viața veșnică.

Strategia de rupere a barierelor: Camerun
Strategia de rupere a barierelor implică prezentarea viziunii pentru traducerea Bibliei și dezvoltarea comunității, la pastorii studenți, în timp ce aceștia sunt încă la seminarii sau școli biblice. Facilitatorii de ateliere de la Asociația pentru traducerea Bibliei și alfabetizare din Camerun (CABTAL) prezintă studenților diferite aspecte ale traducerii Bibliei. Mulți pastori au devenit „ambasadori CABTAL” și au continuat să strângă resurse pentru traducerea Bibliei în propriile lor biserici. Mulțumiți-I lui Dumnezeu pentru seminariile care și-au deschis porțile acestei inițiative și pentru pastorii care, ca rezultat, sunt implicați activ în mobilizarea resurselor pentru traducerea Bibliei.
• Rugați-vă pentru mai multe uși deschise la seminarii pentru toate denominațiile din Camerun.
• Rugați-L pe Dumnezeu să folosească echipa de facilitatori pentru a-i provoca și încuraja pe studenți.
• Rugați-vă ca Dumnezeu să îi determine pe pastorii studenți să prindă viziunea pentru traducerea Bibliei și să se angajeze să colaboreze cu CABTAL.

Creștere spirituală prin alfabetizare: Canada, Camerun
Organizațiile care colaborează cu OneBook consideră că citirea și scrierea unei limbi sunt abilități fundamentale care afectează fiecare aspect al vieții. Într-o comunitate din Camerun, unde Asociația pentru traducerea Bibliei și alfabetizare (CABTAL) este parteneră cu OneBook pentru a promova alfabetizarea, un profesor de alfabetizare în limba Kwaja a început să citească pasaje din Scripturi traduse în biserică. O femeie mai în vârstă, pe nume Maria, a mărturisit conducătorilor bisericii că nu-L cunoștea pe Dumnezeu până când nu a auzit lectura în limba ei. Drept urmare, biserica își ține acum slujbele în limba Kwaja în loc de limba comercială locală. OneBook și partenerii săi se roagă în mod regulat pentru acest fel de impact. Rugați-L pe Dumnezeu ca El să se descopere pentru mulți alții ca Maria, și credința să crească în rândul oamenilor Kwaja.

Sprijinul bisericii: Coreea de Sud
Din cauza pandemiei, mai mulți membri ai Traducătorii Bibliei Globali, o organizație din Coreea de Sud care face parte din Alianța Globală Wycliffe, se află în situația dificilă de a avea nevoie să fie evacuați urgent din locurile în care slujesc. Rugați-vă pentru pace și siguranță în timp ce se pregătesc să se întoarcă în Coreea de Sud. În procesul de tranziție și adaptare, rugați-L pe Dumnezeu să le întărească relațiile cu bisericile lor partenere. Rugați-vă să aibă încredere că Dumnezeu le va oferi ceea ce au nevoie și îi va ajuta să discearnă voia Lui.

Dedicarea Noului Testament: Asia de Sud, Coreea de Sud
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru finalizarea Noului Testament într-un grup de limbi din Asia de Sud. Rugați-vă pentru membrii personalului Traducătorii Bibliei Globali care lucrează alături de biserici pentru a sărbători această ocazie deosebită. Cereți-I lui Dumnezeu unitate, înțelepciune și călăuzire în coordonarea și planificarea evenimentului. Rugați-vă pentru siguranța și protecția tuturor celor implicați și pentru ca acea comunitatea să experimenteze puterea transformatoare a Cuvântului lui Dumnezeu.

LUCRĂTORI CU NEVOI FINANCIARE

Graficul reprezintă cât la sută din bugetul lunar necesar este acoperit. Ajută un misionar să continue lucrarea implicându-te financiar în susținerea lui. Tranzacții securizate prin EuPlătesc. Donează AICI.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x