Mana de luni: Locul de muncă și „cutia de integrare”

CBMC International
5 aprilie 2021

În calitate de ucenic al lui Hristos, una dintre provocările noastre de pe piața muncii este să înțelegem cum să integrăm într-un mod eficient credința în ceea ce facem. În cartea sa, Dumnezeu la Muncă, autorul David Miller abordează această problemă. El evidențiază patru fațete diferite ale credinței la locul de muncă, prin ceea ce el numește „Cutia de integrare”: „cele patru E-uri” ale Eticii, Evanghelizării, Experienței și Echipării (Îmbogățirii).

Cutia de integrare îmi amintește de conducerea unei mașini. Dacă aveți grijă doar de trei dintre anvelopele mașinii dumneavoastră, dar ignorați sau supraumflați una dintre ele, în cele din urmă anvelopa se va dezumfla, și astfel mașina se va opri. Atunci când integrați  pe deplin credința în lucrarea dumneavoastră, trebuie să îmbrățișați toate cele patru fațete ale Cutiei de integrare spre gloria lui Dumnezeu:

Etica

În urmă cu câțiva ani, în Kansas City, unde locuiesc și lucrez, un farmacist pe nume Robert Courtney și-a luat angajamentul de a oferi 1 milion de dolari pentru biserica sa. Din păcate, Robert a decis să-și îndeplinească promisiunea făcând mai mulți bani din diluarea medicamentelor pentru chemoterapia pacienților săi bolnavi de cancer. Multe dintre victimele cu cancer au murit, iar Courtney a fost condamnat la închisoare pe viață pentru această crimă.

Generozitatea îi place lui Dumnezeu, dar nu și dacă ignorăm etica și normele legale. Proverbele 11:3 avertizează:

Neprihănirea oamenilor cinstiţi îi cârmuieşte fără teamă, dar vicleniile celor stricaţi le aduc pieirea.

Evanghelizarea

Cu toții am fost chemați să le spunem celorlalți despre Isus Hristos, dar putem greși atunci când ne grăbim să evanghelizăm înainte de a câștiga dreptul de a explica ceea ce credem. Am un prieten, Bob, care iubește evanghelizarea, dar într-o zi un vânzător mi s-a plâns: „Bob are mult tupeu ca să îmi predice, când nu mi-a plătit factura de 90 de zile!”

Evanghelizarea este importantă, dar mai întâi trebuie să câștigăm dreptul de a ne împărtăși credința prin acțiune, dragoste autentică și preocupare față de ceilalți.

Fiţi totdeauna gata să răspundeţi oricui vă cere socoteală de nădejdea care este în voi, dar cu blândeţe şi teamă”(1 Petru 3:15).

Experienţa

Această categorie subliniază importanța înțelegerii chemării și scopului profesional. În urmă cu câțiva ani, i-am oferit consultanță lui Chuck cu privire la cumpărarea unei afaceri în transportul de gunoi. Când tranzacția a fost finalizată, pastorul nostru, plin de înțelepciune, l-a chemat pe Chuck  în fața bisericii ca să se roage pentru noua sa chemare.

În acea zi, multe lacrimi au fost vărsate, deoarece mulți din public au realizat că dacă un gunoier poate fi chemat de Dumnezeu, este posibil ca Dumnezeu să aibă un scop și pentru ei. După cum Efeseni 2:10 spune:

Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.”

Echiparea

Pentru a integra credința noastră la locul de muncă este necesar să devenim înrădăcinați și echipați (îmbogățiți) din punct de vedere spiritual, dar putem duce echiparea noastră spirituală la extreme. John, un antreprenor, a participat la o conferință despre credința în afaceri. Când l-am întrebat ce părere a avut despre conferință, mi-a răspuns: „A fost plin de teologi care doreau să vorbească despre teologie. Nu au împărtășit nicio idee practică de afaceri toată ziua!”

Ar trebui să ne străduim să creștem în cunoaștere spirituală, dar să căutăm și modalități de a aplica cunoștințele în mod practic. Așa cum apostolul Pavel a explicat în Filipeni 4:9:

Ce aţi învăţat, ce aţi primit şi auzit de la mine şi ce aţi văzut în mine, faceţi. Şi Dumnezeul păcii va fi cu voi”.

Autor: Rick Boxx

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Locul de ascunzătoare

Corrie și Betsie ten Boom sunt surori de vârstă mijlocie care lucrează în magazinul de ceasornicărie al tatălui lor în Olanda înainte de al doilea

Așa cum sunt

Această poveste inimaginabilă urmează două familii care sunt reunite prin tragedie, dar care s-au alăturat pentru totdeauna prin credință. Devin Wheeler și Matthew Daniels sunt

Șapte zile de necrezut

Povestea inimii despre modul în care o prietenie puțin probabilă, dar puternică, scântește o săptămână de transformare a tânărului care schimbă viața. Jucătorul de golf

Întâlnirea: Paradisul pierdut

La șapte ani de la cel mai devastator tsunami din Thailanda, șase străini se află în capcană într-o stațiune lângă plajă, la marginea unui uragan

Pavel, apostolul lui Hristos

Pavel, care merge de la cel mai infricos persecutor al creștinilor la cel mai influent apostol al lui Hristos, își petrece ultimele zile în așteptarea

Întâlnirea: Paradisul pierdut

La șapte ani de la cel mai devastator tsunami din Thailanda, șase străini se află în capcană într-o stațiune lângă plajă, la marginea unui uragan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x