Timotei Stoica: Sfânta bârfă… ce ne-am face fără ea?

Timotei Stoica: Sfânta bârfă… ce ne-am face fără ea?

Discuțiile noastre ar fi serbede, lipsite de acel element al curiozității și uimirii dacă n-ar exista bârfa. Vă dați seama ce monotone, plictisitoare și lipsite de viață ar fi discuțiile noastre fără bârfă?
Bârfa creează dependență. Ea este ca un drog. Pe măsură ce o folosești, vei ajunge să fii tot mai dependent de ea și îți va fi tot mai greu să renunți la ea.

Care sunt beneficiile bârfei?
• Te poate pune, prin contrast, într-o lumină pozitivă.
• Faci mișcare și te ajută să slăbești… în integritate.
• Poate lega o prietenie, atunci când și ție, și persoanei cu care vrei să legi o prietenie nu vă place de o altă persoană.
• Îți îmbogățește imaginația. Ai fi surprins să afli câte lucruri poate născoci mintea care-i pusă pe bârfit.
• Hrănește duhul fariseic din tine. Dacă-l înfometezi, va muri negreșit. Însă îl poți hrăni prin bârfă.
Și lista poate continua…

Dacă a fost vreodată ceva ce a afectat puternic o persoană, o familie sau chiar o biserică, aceasta este bârfa. Din păcate, sunt o mulțime de credincioși pentru care bârfa este ceva la ordinea zilei. Și mai găsesc și justificări ca să continue cu bârfa.

Mi-a fost dat să aud enumerate o mulțime de bârfe și-am rămas uimit de spiritul creativ al unora! E trist când bârfa își face loc în adunarea celor credincioși. Aceasta dezbină, distruge unitatea și lasă numai pagubă în urmă. Ce este și mai trist decât atât este atunci când tu ca slujitor, responsabil de starea spirituală a bisericii, știi că acest păcat este la loc de cinste în viața multor oi, oițe și mielușei pe care-i păstorești, știi cât de nocivă este ea, nu faci nimic în privința aceasta.

Domnul Isus spunea că aceia care mint au ca tată pe diavolul, care este tatăl minciunii. Bârfa, acel păcat atât de tolerat, te poate duce numaidecât în iad.

Împărăția lui Hristos este Împărăția adevărului. Când Se afla în fața lui Pilat, Domnul Isus i-a spus:

„Eu sunt Împărat. Eu pentru aceasta M-am născut și am venit în lume, ca să mărturisesc despre adevăr. Oricine este din adevăr ascultă glasul Meu” (Ioan 18:37).

De ce să-ți hrănești firea și prin bârfă? Înfometeaz-o. Cum? Căutând adevărul, hrănindu-te numai din adevăr, rostind numai adevărul.

Domnul să ne ajute pe toți să punem adevărul la locul lui de cinste în viața noastră!

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x