Ziua 12: Kampala, Uganda – #pray30days

Ziua 12: Kampala, Uganda – #pray30days

Populaţie musulmană: 204.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Faduma umblă cu un coş în mână în aglomeraţia de dimineaţă din cartierul somalez, din Kampala. În fiecare zi, ea se trezeşte dis-de-dimineaţă pentru a pregăti anjero, pâinea turtită tradiţională pe care somalezii o mănâncă la micul dejun. Ea vinde această pâine pentru a câştiga bani cu care să şi-i întreţină pe cei trei copii. De cinci ani locuieşte într-o zonă a orașului ce a fost numită „Micul Mogadishu”, de fapt, o mahala din Kampala. Cei mai mulţi somalezi, care au fugit din calea războiului civil din Somalia şi au venit în Uganda, trăiesc aici. Faduma este o mamă care îşi creşte copiii singură. Ea nu are o educaţie, nu vorbeşte engleza, care este limba oficială din Uganda şi nu-şi poate găsi de lucru.

Se estimează că aproximativ 12% din populaţia Kampalei de 1,7 milioane de locuitori este musulmană. Unii aparţin unor grupuri etnice musulmane native, alţii au venit din lumea arabă şi s-au stabilit în Uganda, unde au devenit oameni de afaceri de succes. În oraş trăiesc 20.000 de refugiaţi musulmani, cei mai mulţi fiind stabiliţi în „Micul Mogadishu”. Lipsiţi de educaţie şi fără să cunoască nicio meserie, cei mai mulţi dintre ei au puţine oportunităţi de a-şi face un trai mai bun şi de multe ori sunt temuţi sau respinşi de către ţara gazdă.

Un grup de creştini ugandezi a început să facă demersuri pentru a îmbunătăţi viaţa somalezilor care trăiesc în această parte din oraş. Ei vor să-i ajute pe somalezi oferindu-le lecţii de limba engleză, cursuri de utilizare a calculatorului sau chiar antrenamente de fotbal. În acelaşi timp, ei încearcă să construiască punţi între creştinii din Uganda şi somalezii care sunt aproape în întregime musulmani. Ei îi încurajează şi îi pregătesc pe creştini pentru a se implica în comunităţile musulmane, pentru a merge acolo să se roage și să împărtășească dragostea lui Isus.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă ca mulţi dintre creştinii Ugandei să devină martorii dragostei lui Dumnezeu pentru musulmanii somalezi din oraşul lor.
    (Coloseni 4:2-6)
  2. Rugaţi-vă ca mulţi dintre musulmanii care sunt cuprinşi de disperarea pe care o presupune viaţa de refugiat, să primească sprijin şi ajutor practic din partea creştinilor. (Psalmul 40:9-10)
  3. Rugaţi-vă ca somalezii să aibă parte de întâlniri reale cu Hristos care să le schimbe viaţa şi ca ei să devină exemple vii, care să arate puterea Evangheliei. (2 Corinteni 9:11-14)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x