Ziua 2: Cairo, Egipt – #pray30days

Ziua 2: Cairo, Egipt – #pray30days

Populaţie musulmană: 18.000.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Cairo este unul dintre oraşele a căror număr de locuitori înregistrează printre cele mai mari rate de creştere din lume. Cu o populaţie în jur de 20 de milioane de persoane, este cel mai mare oraş din Africa şi al şaselea cel mai mare oraş din lume. 90% din populaţia oraşului este musulmană, cei mai mulţi fiind musulmani suniți, iar oraşul primeşte constant refugiaţi musulmani din zone de conflict, cum ar fi Yemen.

Se estimează că sunt aproximativ 1 milion de yemeniţi care trăiesc în Cairo. Ei şi-au părăsit ţara datorită războiului civil ce are loc acolo şi acum sunt izolaţi în Egipt. Mulţi au sosit aici în căutarea unui tratament medical.

„De ce voi creştinii îi ajutaţi pe străini?” este întrebarea pe care mulţi yemeniţi o pun când se întâlnesc cu creştini în Cairo.

Aisha, o fată în vârstă de 10 ani, suferea de leucemie. Pentru că nu putea fi tratată în Yemen, părinţii ei au adus-o la Cairo, unde au locuit în nişte condiţii nesigure. Multe dintre spitalele locale nu tratează refugiaţii în mod corect, pentru că aceştia nu dispun de fondurile necesare pentru a-şi permite costul unui transplant de măduvă osoasă. Însă familia lui Aisha a dat peste un grup de egipteni şi creştini din străinătate, care a înfiinţat o reţea de unităţi sanitare, ce oferă tratamente la preţuri accesibile şi se sprijinesc şi pe donaţii pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie. Prin acest grup, Aisha a reuşit să primească tratamentul de care avea nevoie.

Demonstrând milă şi fiind gata să ofere ajutor în mod practic, unii creştini din Cairo formează relaţii de prietenie cu comunitatea yemenită, cărora le arată ce înseamnă dragostea lui Dumnezeu.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă ca oamenii de toate credinţele din Cairo să lucreze în unitate pentru a rezolva provocările ridicate de creşterea rapidă a populaţiei oraşului – cum ar fi: aprovizionarea cu apă, hrană, educaţia şi locuinţele – şi ca oraşul lor să prospere în pace. (Proverbe 11:11)
  2. Rugaţi-vă ca yemeniţii izolați în Cairo să fie întăriţi fizic și emoţional, iar nevoile lor spirituale să fie împlinite. (Matei 25:34-40)
  3. Rugaţi-vă pentru Biserica din Cairo, chiar dacă este o minoritate, să fie plină de curaj şi putere şi să-L mărturisească pe Domnul celor din jur. (Fapte 1:8)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x