Ziua 3: Birmingham, Anglia – #pray30days

Ziua 3: Birmingham, Anglia – #pray30days

Populaţie musulmană: 301.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Birmingham este centrul manufacturier al Angliei. După Al Doilea Război Mondial o lipsă acută de muncitori în fabricile din oraş a determinat guvernul englez să aducă muncitori necalificaţi din Asia de Sud-Est. În 1966, în oraş au sosit circa 50.000 de fermieri, strămutaţi din Mirpur, Pakistan. Comunitatea musulmană din oraş a crescut, ajungând să alcătuiască 25% din totalul populaţiei. Comunitatea musulmană din Anglia este formată dintr-un amestec din a doua şi a treia generaţie de asiatici, precum şi migranţi din Africa și Orientul Mijlociu.

Faisal este un tânăr musulman solicitant de azil din Afganistan, care a ajuns în Birmingham acum doi ani. El operează o frizerie într-o zonă cu populaţie mare de sud-asiatici. El este o persoană muncitoare, atentă şi amabilă, astfel încât este îndrăgit de toţi clienţii. Faisal nu are o viză de imigrant, astfel încât nu poate lucra în mod legal în Anglia. În ciuda acestui lucru, el ţine frizeria deschisă timp de 10 ore pe zi, cu speranţa că nu va fi prins de autorităţi şi reţinut pentru că încalcă legile imigrației.

La scurt timp după ce a ajuns în Anglia, Faisal a aflat despre Isus de la o biserică ce îi ajută pe solicitanţii de azil. El a venit în mod regulat la slujbele de închinare de duminică şi la grupele de studiu biblic de la mijlocul săptămânii. Prietenii lui musulmani cu care locuieşte împreună în aceeaşi casă nu ştiu despre noua lui credinţă, aşa că el îşi ascunde Biblia şi nu se roagă în mod deschis. El nu mai are niciun contact cu familia din Afganistan şi îi este dor să ştie dacă sunt bine. Statutul său ilegal îl împiedică însă să călătorească.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă ca, la fel ca biserica la care merge Faisal – şi alte biserici din Birmingham, să-i primească cu bunăvoinţă pe vecinii lor musulmani. Rugaţi-vă pentru bisericile care le-au întins deja o mână musulmanilor. (Psalmul 119:132-133)
  2. Rugaţi-vă ca barierele sociale între comunităţile din Birmingham să fie îndepărtate. Unele zone din oraş au devenit adevărate enclave etnice şi religioase. (Matei 5:14-15)
  3. Birmingham este un oraş mare ce are problemele unui oraş mare. Rugaţi-vă ca traficul de droguri şi violențele între grupările rivale să înceteze. Unele iniţiative în aceste sens au adus deja rod, însă drumul de parcurs este lung. (Tit 2:11-14)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x