Ziua 6: Atena, Grecia – #pray30days

Ziua 6: Atena, Grecia – #pray30days

Populaţie musulmană: 300.000

DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF.

Atena, Grecia, „leagănul civilizaţiei occidentale” a fost pentru mult timp o influenţă culturală considerabilă. Este de notorietate discursul apostolului Pavel la Areopag, unde a spus: „El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.” (Fapte 17:26-27)

În ultimii ani, mii de musulmani au fugit din ţările de origine, măcinate de conflicte armate şi sărăcie şi au ajuns la Atena. Mulţi dintre ei, probabil pentru prima dată în viaţa lor, pot face cunoştinţă cu creştinii care sunt convertiți de la islam. Un misionar din Irak a spus: „Europenii trăiesc cu teama că Europa va deveni un continent musulman în curând. Însă aceia dintre noi care ne-am decis să-L urmăm pe Hristos suntem deja în drum spre ţinuturile în care trăiesc musulmanii şi mergem acolo să răspândim credinţa în Hristos.”

Într-o astfel de ocazie, un musulman pakistanez în vârstă a cerut să fie botezat, după ce L-a primit pe Hristos ca Domn şi Mântuitor personal. După acest moment, mergând pe o plajă din sudul Atenei, el a văzut un bărbat care făcea jogging şi a spus: „Mă simt iarăşi tânăr, ca şi cum aş putea alerga şi eu şi l-aş depăşi pe acest băiat care aleargă. Sunt o făptură nouă. Sunt plin de bucuria Domnului.” Există multe astfel de mărturii, pentru că mulţi musulmani vin la mântuire.

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă pentru refugiaţii care trăiesc în Atena, care au suferit şi au pierdut mult, ca ei să-şi refacă vieţile şi să găsească pacea. (Efeseni 2:17-21)
  2. Rugaţi-vă pentru păstorii, misionarii şi organizaţiile care lucrează cu refugiaţii, ca slujirea lor să fie rodnică şi ca ei să aibă la dispoziţie toate resursele de care au nevoie pentru lucrare. (Marcu 16:15-18)
  3. Rugaţi-vă ca Domnul să dea vise şi viziuni care îi vor motiva pe musulmani să caute adevărul în conversaţiile cu creştinii. Rugaţi-vă ca musulmanii să capete îndrăzneală şi să-L caute pe Dumnezeu, care nu este departe de ei. (Psalmul 139)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x