Ziua 9: Multan, Pakistan – #pray30days

Ziua 9: Multan, Pakistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 2.000.000

Suriya trăieşte în Multan, al şaptelea cel mai mare oraş din Pakistan. Majoritatea celor 2 milioane de locuitori ai oraşului sunt musulmani. Oraşul este situat în provincia Punjab, cunoscută ca şi „ţinutul celor 5 râuri”, însă Multanul este mai degrabă cunoscut pentru praf, căldura înăbușitoare, cerşetori şi multele morminte ale unor sfinţi sufi. În fiecare zi mulţimi mari de oameni merg în pelerinaj la Rukn-i-Alam, cel mai faimos mausoleu din oraş. Ei speră că rugăciunile lor vor primi un răspuns acolo.

La fel ca cele mai multe din femeile din Multan, Suriya provine dintr-o familie musulmană conservatoare. Deşi viaţa la oraş oferă femeilor mai multe oportunităţi pentru a obţine o educaţie, părinţii fac, de obicei, aranjamente ca fiicele lor să se mărite de la o vârstă foarte fragedă. Atunci când Suriya s-a măritat, familia soţului ei se aştepta ca ea să rămână foarte repede însărcinată şi să aducă un copil pe lume, de preferat un băiat. Însă Suriya nu putea avea copii. Ca şi multe alte femei în situaţia ei, ea a suferit dispreţ din partea familiei şi a societăţii. Soacra lui Suriya a ameninţat-o că o va alunga de acasă şi că-i va lua o altă nevastă feciorului ei. Suriya era disperată.

Suriya a aflat de o clinică de tratare a infertilităţii care era operată de creştini. Personalul de acolo dorea să ofere o bună mărturie despre dragostea lui Dumnezeu pentru pacienţii lor. Suriya a mers la o consultaţie şi cineva s-a rugat pentru ea. Ea s-a întors acasă mângâiată şi cu speranţă în suflet. Câteva luni mai târziu a avut loc un miracol, şi ea a descoperit că a rămas însărcinată! Îşi va aduce însă ea aminte de Isus, în Numele căruia cineva s-a rugat pentru ea şi îşi va deschide ea inima pentru El?

Pentru ce să ne rugăm?

  1. Rugaţi-vă ca femeile, precum Suriya, să experimenteze dragostea şi acceptarea lui Hristos. (1 Corinteni 1:28-29)
  2. Rugaţi-vă pentru clinicile medicale, precum cea în care a fost Suriya, ca personalul de acolo să fie sare şi lumină în Multan, iar creştinii să găsească căi practice pentru a fi o binecuvântare în oraşul lor. (Evrei 13:16)
  3. Rugaţi-vă pentru cei care caută ajutor la mormintele sfinţilor sufi, pentru ca aceştia să aibă parte de o descoperire din partea Domnului Isus Hristos şi să găsească ajutorul de care au nevoie. (Psalm 40:1)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x