1.500 de creştini ucişi în Nigeria în acest an – ȘtiriCreștine.ro

1.500 de creştini ucişi în Nigeria în acest an – ȘtiriCreștine.ro

Intersociety for Civil Liberty and Rule of Law, un ONG, care monitorizează libertatea religioasă din Nigeria, a dat publicităţii un raport în care se dezvăluie faptul că 1.470 de creştini au fost ucişi de către jihadistii islamişti din ţară în primele 4 luni din 2021. Alte 2.200 de persoane au fost răpite.

Cel mai mare număr de crime a avut loc în statul Kaduna din nordul Nigeriei, cu 300 de persoane ucise. Alte 200 de persoane au fost ucise în statul Benue şi 90 în statul Plateau.

Peste jumătate de crime sunt atribuite crescătorilor de vite Fulani, însă raportul respinge retorica obişnuită cum că violențele împotriva creştinilor nu sunt altceva decât dispute asupra resurselor naturale.

800 de persoane au fost răpite în Kaduna. În Niger au fost răpite 300 de persoane. Printre cei răpiţi sunt fermieri, călători şi persoanele care trăiesc în zonele rurale. Există temeri că mulţi dintre cei răpiţi au fost deja ucişi.

În statul Katsina, fete minore creştine sunt obligate să se căsătorească cu musulmani şi să se convertească la islam.

Raportul are la bază relatări ale surselor de presă locale şi străine, rapoarte guvernamentale, informări ale organizațiilor  pentru apărarea drepturilor omului şi mărturii de la faţa locului.

Conform raportului, Nigeria este ţara cu cel mai mare număr de creştini ucişi şi,  de asemenea, cel mai proaspăt focar al extremismului islamic şi intoleranţei religioase.

Creştinii au avertizat asupra gravităţii situaţiei din Nigeria de mai multă vreme. Conform ultimului raport al Comitetului pentru Libertate Religioasă din S.U.A. ,  Nigeria se îndreaptă spre un „genocid al creştinilor.”

Conform lui Illia Djadi, analist în cadrul Open Doors, „oamenii nu mai sunt în siguranţă în Nigeria.”

„Dacă vei călători, o vei face pe riscul tău.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x