„Actualitatea în Lumină” cu Valeriu Ghilețchi – evenimentele socio-politice prin prisma valorilor creștine – ȘtiriCreștine.ro

„Actualitatea în Lumină” cu Valeriu Ghilețchi – evenimentele socio-politice prin prisma valorilor creștine – ȘtiriCreștine.ro

Zi de zi urmărim și trăim schimbări economice, politice și culturale. Privim la realitatea care ne înconjoară și ne întrebăm cum putem să ne raportăm corect la tot ce se întâmplă? Dar cel mai important, cum să ne apărăm libertatea de exprimare într-o lume în care valorile morale și adevărurile absolute sunt atât de mult contestate, disprețuite și diluate? Într-o lume în care relativismul este tot mai mult promovat, cum să ne educăm copii și cum să rămânem liberi păstrându-ne convingerile și valorile noastre morale?

Pentru a nu ne pierde sub influența agresivă de informații cu care suntem zilnic asaltați, vă propunem în fiecare zi de marți să urmăriți podcastul ex-deputatului și pastorului, Valeriu Ghilețchi. În fiecare zi de marți, urmărim „Actualitatea în Lumină” – un podcast care va analiza evenimente socio-politice prin prisma valorilor creștine.

„Zilnic suntem asaltați cu foarte multă informație. Nimeni însă nu este capabil să proceseze toată informația disponibilă. De aceea, de regulă, ne concentrăm pe domeniile sau titlurile care ne interesează. Dar și aici avem o problemă. Chiar dacă reușim să selectăm informația care ne interesează, de foarte mult ori nu suntem capabili să privim cu un ochi critic la ceea ce ni se oferă. Or capacitatea de a analiza și de a înțelege lucrurile este elementul cheie pentru a cunoaște adevărul. Lansând acest podcast, doresc să privim la evenimentele principale care au loc în țară ori peste hotare sau la opiniile care sunt exprimate în public de persoane influente prin prisma conceptului creștin despre lume și viață. Pentru un creștin este foarte important să poată evalua lucrurile prin prisma valorilor morale. Doresc prin acest podacast să contribui la dezvoltarea unei gândiri critice față de actualitatea care ne înconjoară. Ar fi greșit să respingem totul, la fel cum ar fi greșit să acceptăm totul ca literă de Evanghelie. Este nevoie de fiecare dată de o analiză a evenimentului discutat și o reflecție prin lumina Sfintei Scripturi. Scopul podcastului este să ofere o analiză a evenimentelor principale care au loc în țară sau peste hotare prin prisma conceptului creștin despre lume și viață”, ne-a împărtășit autorul podcastului „Actualitate în Lumină”, Valeriu Ghilețchi.

Ce este un podcast? 

Termenul în sine, cât și noțiunea de podcasting vine din limba engleză și se referă la o modalitate specifică de a transmite o anumită informație. De regulă este vorba despre o serie de emisiune audio care pot fi ascultate cu ușurință pe diferite platforme digitale. Fenomenul podcasting-lui este unul relativ nou. A apărut prin 2005, dar câștigă tot mai mulți simpatizanți. În zilele noastre, spre exemplu, în jur de 50 de milioane de persoane ascultă podcasturi în fiecare lună.

Podcastul „Acrtualitate în Lumină” este realizat în cadrul unui parteneriat între Academia pentru Integritate în Conducere din Republica Moldova și fundația SGP din Olanda”. Urmăriți săptămânal podcastul cu Valeriu Ghilețchi pe site-ul PERSONAL și pe platformele Spreaker, Anchor, Google Podcast și pe iTunes.

Listen to „Actualitatea în Lumină” on Spreaker.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x