Manifestatie anti-avort: Mii de oameni au defilat sambata la Zagreb cu sloganul „Unborn Lives Matter, Too”

Manifestatie anti-avort: Mii de oameni au defilat sambata la Zagreb cu sloganul „Unborn Lives Matter, Too”

Mii de manifestanti anti-avort au defilat sambata in Croatia, sub privirile sustinatorilor dreptului la intreruperi de sarcina, ingrijorati de o posibila inasprire a legislatiei in domeniu, relateaza AFP.

La Zagreb, manifestantii, majoritatea fara a purta masca de protectie, au agitat steaguri croate si au intonat cantece patriotice, defiland in spatele unor bannere cu inscriptii precum ‘Unborn Lives Matter, Too’, cu referire la sloganul ‘Black Lives Matter’.

‘Este de datoria noastra sa pledam pentru protejarea oricarei vieti umane, inclusiv celei a copiilor ce urmeaza a se naste’, a declarat Luka Hudincec, unul din organizatori.WERBUNG

Grupari de stanga si feministe si-au exprimat opozitia fata de aceasta manifestatie stand in picioare pe trotuar, imbracati cu sorturi ce pareau patate cu sange, si purtand umerase ca aluzie la avorturile ilegale.

Manifestatia, aflata la sasea editie, are loc in acest an in ajunul alegerilor locale de la Zagreb, la care un candidat al stangii si ecologistilor este favorit in fata unui conservator.

In Croatia, avortul este legal pana in a zecea saptamana de sarcina, in virtutea unei legi de dateaza din 1978, din vremea fostei Iugoslavii comuniste.

Legea le da dreptul medicilor sa refuze sa practice intreruperea de sarcina si, potrivit statisticilor oficiale, 60% dintre ei si-l exercita.

In 2017, Curtea Constitutionala a ordonat parlamentului sa pregateasca o noua lege cu privire la avort, apreciind ca aceea in vigoare este depasita, decizie care a alimentat temerile partizanilor dreptului la avort ca vor fi introduse restrictii.

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x