Ambasada SUA la Vatican afișează steagul mândriei homosexuale

Actele homosexuale sunt considerate păcate grave de către Biserica Catolică, al cărei centru este Vaticanul. De asemenea, a învățat de milenii că mândria este cel mai grav dintre cele șapte păcate capitale.

Astăzi, Ambasada SUA la Vatican a anunțat prin Twitter că sărbătorește „Luna Mândriei”, expunând dungi curcubee strălucitoare ale mișcării de eliberare gay.

Un reprezentant al Ambasadei a pes pe Twitter o fotografie a steagului atârnat de balconul clădirii sale din Roma: „Ambasada SUA la Sfântul Scaun sărbătorește #PrideMonth cu steagul Pride expus în luna iunie. Statele Unite respectă demnitatea și egalitatea persoanelor LGBTQI +. Drepturile LGBTQI + sunt drepturi ale omului. ”

Nu numai că actele sexuale homosexuale sunt considerate păcate grave de către Biserica Catolică, al cărei lider pământesc Papa Francisc este și monarhul orașului Vatican. De asemenea, Biserica Catolică a învățat de milenii că mândria este cel mai grav dintre cele șapte păcate capitale.

Ambasada SUA la Sfântul Scaun nu este ea însăși în Vatican, ci în același complex cu Ambasada SUA în Republica Italiană pe Dealul Aventin din Roma, lângă exclusivistul Via Veneto. Cu toate acestea, alegerea de a arunca un steag reprezentând licența sexuală în fața Vaticanului poate părea nediplomatică.

Autorul copiilor catolici americani John McNichol a declarat că el crede că arborarea steagului mândriei este un spectacol flagrant de lipsă de respect pentru Biserica Catolică.

„Sunt complet dezgustat. În opinia mea, având în vedere poziția credinței catolice în ceea ce privește activitatea homosexuală, o astfel de acțiune are mai puțin în comun cu atingerea și promovarea drepturilor egale pentru oameni decât o palmă în fața credinței catolice pentru pozițiile sale ”, a declarat McNichol prin intermediul rețelelor sociale .

„Este, din păcate, o acțiune tipică a ostilității actualei administrații americane față de catolicismul autentic”, a continuat el. „Ceea ce este cel mai îngrijorător este că slujitorii partidului democratic se simt acum confortabil în a da degetul proverbial Vaticanului. Nu mă pot gândi la un alt grup sau națiune care ar fi atât de flagrant vizat și nerespectat în mod deschis pentru opiniile sau politicile sale. Administrația Biden va arunca pavilionul Amnistiei Internaționale, al Tibetului Liber sau al altor astfel de simboluri la ambasadele americane din China?  Cred că nu … ”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x