Cât de rezistent sunteți atunci când dificultățile lovesc? – ȘtiriCreștine.ro

Cât de rezistent sunteți atunci când dificultățile lovesc? – ȘtiriCreștine.ro

Există o zicală care spune: „În fiecare viață, trebuie să cadă puțină ploaie”.

Ce subevaluare! Uneori, acea „puțină ploaie” se transformă într-o furtună în toată regula, care poposește o perioadă de timp. Fără îndoială, cu toții trebuie să ne confruntăm din când în când cu greutăți, fie ele sub formă de supărare, fie sub formă de criză majoră. Singurele întrebări sunt: Când vor veni acestea? și Cum se vor rezolva?

Tim Kight, purtător de cuvânt, autor și instructor de leadership, observă că oamenii răspund la greutăți în moduri diferite:

„Unii învață rezistența înainte ca greutatea să lovească”, spune el. „Alții învață rezistența din cauza greutății și alții nu reușesc să învețe rezistența, chiar dacă se află în mijlocul greutăților. Concluzia: greutățile sunt inevitabile – rezistența este opțională”.

Kight are un punct de vedere bun. Știm că  în unele zile va ploua, astfel ne cumpărăm o umbrelă. În mod similar, greutățile vor apărea pe calea noastră. Putem să ne pregătim în avans, putem să încercăm să facem față adversităților  atunci când avem de-a face cu ele, sau putem reacționa cu încăpățânare și furie, ca și cum ar trebui ca într-un anumit mod  să fim imuni la ea.

Pe parcursul vieții și carierei mele, necunoscutul a fost un vizitator frecvent. Provocări și schimbări la locul de muncă; obstacole financiare; probleme de familie; probleme de sănătate, chiar și momentele nepotrivite în care mașina s-a defectat. Răspunsul meu la aceste circumstanțe nu a fost întotdeauna același.

La început, am crezut cu naivitate că viața va fi ca o autostradă lină, astfel, atunci când adversitățile au apărut, am fost slab pregătit pentru blocajele de trafic, gropile și ocolișurile sale. Odată ce mi-am dat seama că, la fel ca toți ceilalți, mă voi confrunta cu vremuri cu dificultăți, am devenit mai adaptabil, învățând din eșecurile din trecut cum să fac față noilor probleme. Anii de experiență m-au învățat înțelepciunea anticipării și m-au pregătit pentru greutăți – nu le-am căutat eu, ci am conștientizat că în mod inevitabil acestea vor veni. Deci, mai bine să fiu pregătit – și, așa cum spunea și Kight, rezistent.

Biblia are multe de spus despre greutăți și rezistență, adevăruri pe care am fi înțelepți să le păstrăm pentru a le folosi în viitor. Aici sunt cateva exemple:

Greutățile pot  servi unui scop bun

Creșterea personală și forța interioară se dezvoltă în timp, prin procesul de luptă, durere și prin determinare.

Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt, care ne-a fost dat.” (Romani 5: 3-5)

Greutățile ne învață să perseverăm și să nu renunțăm

Greutățile vieții ne pot descuraja, chiar ispitindu-ne să renunțăm. Dar, pe măsură ce facem față „furtunilor”, descoperim valoarea respectării angajamentelor noastre – și răsplata care urmează.

Fraţii mei, să priviţi ca o mare bucurie când treceţi prin felurite încercări, ca unii care ştiţi că încercarea credinţei voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-şi facă desăvârşit lucrarea, pentru ca să fiţi desăvârşiţi, întregi şi să nu duceţi lipsă de nimic.” (Iacov 1: 2-4)

Greutățile creează încredere

Atunci când vin vremuri dificile, pe care nu le înțelegem, acest lucru ne poate determina să ne îndreptăm cu credință către Cel care înțelege.

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările.”(Proverbe 3: 5-6).

Autor: Robert J. Tamasy

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x