ISRAEL: După un an de pandemie, parada SODOMISTILOR revine la Tel Aviv

45.000 de turiști au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia Gay Pride 2019 | evisionturism

Parada Gay din Tel Aviv, unul dintre cele mai renumite evenimente de acest tip din lume, cu sute de mii de participanţi, va avea loc la data de 25 iunie, după un an de absenţă din cauza pandemiei de coronavirus, a anunţat luni primăria oraşului israelian, informează AFP, potrivit agerpres.

Cunoscut drept cea mai mare Paradă Gay din Orientul Mijlociu, marşul a reunit în 2019 peste 250.000 de persoane, potrivit municipalităţii din Tel Aviv.

Anul acesta, Parada Gay va fi ”primul eveniment uriaş organizat la Tel Aviv de la sfârşitul crizei sanitare”, a precizat instituţia.

Oraşul, celebru pentru toleranţa faţă de comunitatea LGBTQ+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer), primeşte în fiecare an în timpul acestui marş mii de turişti sosiţi pentru eveniment.

Cu toate acestea, Israelul, care a desfăşurat o campanie de vaccinare în masă şi a ridicat majoritatea restricţiilor sanitare pe teritoriul său, restricţionează în continuare sosirile străinilor în ţară, cu excepţia celor din motive familiale sau profesionale.

Autorităţile israeliene promovează evenimente precum ”Tel Aviv Pride” pentru a promova imaginea unei ţări care respectă diferenţele dintre oameni şi a încuraja turismul. Prima astfel de paradă din Tel Aviv a fost organizată în 1998.

Israelul este considerat un stat avansat în ceea ce priveşte vizibilitatea şi egalitatea pentru comunitatea LGBTQ+, inclusiv în instituţii precum armata. Căsătoria între persoane de acelaşi sex, fără a fi ilegală, nu este totuşi posibilă, din lipsa unei instituţii abilitate să o pronunţe, însă este recunoscută în cazul în care a fost încheiată în străinătate.

La data de 3 iunie, un eveniment ”Gay Pride” organizat la Ierusalim a reunit aproximativ 8.000 de persoane, sub supravegherea poliţiei ca urmare a ameninţărilor din partea extremiştilor, notează AFP. În 2015, Parada Gay din Ierusalim a fost îndoliată de moartea unei adolescente de 16 ani, înjunghiată mortal de un evreu ultra-ortodox homofob. 

#M662862ScriptRootC1044930 {min-height: 300px;}

#M626453ScriptRootC1048064 {min-height: 300px;}

Originea articolului: Info Crestin

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x