o balenă cu cocoaşă a înghițit un bărbat aflat la pescuit de homari în Oceanul Atlantic – ȘtiriCreștine.ro

o balenă cu cocoaşă a înghițit un bărbat aflat la pescuit de homari în Oceanul Atlantic – ȘtiriCreștine.ro

Un pescar-scafandru care căuta homari a fost prins în gura unei balene cu cocoașă în largul coastei Cape Cod din statul american Massacusetts, în urmă cu câteva zile.

Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, a declarat pentru un post TV local, după ce a fost eliberat de la spitalul Cape Cod, că era scufundat la o adâncime de aproximativ 4 m în apele din apropierea oraşului Provincetown când „dintr-o dată am simțit această uriașă bufnitură și totul s-a întunecat dintr-o dată.”

Iniţial el a crezut că a fost atacat de un rechin, obișnuit în apele din zonă, dar apoi și-a dat seama că nu simte dinți și nici vreo durere.

„Atunci am realizat, oh, Doamne, sunt în gura unei balene … și ea încearcă să mă înghită”, a spus el. „Și m-am gândit că ăsta mi-e sfârșitul, că voi muri.” Gândurile sale s-au îndreptat către soția și copiii săi.

El estimează că a fost în gura balenei timp de aproximativ 30 de secunde, dar a continuat să respire pentru că încă mai avea butelia de oxigen cu el.

Apoi balena a ieșit la suprafață, a scuturat din cap și l-a scuipat. El a fost salvat de colegul său de echipaj aflat în barca de pescuit.

Charles Mayo, om de știință și expert în balene la Centrul pentru Studii de Coastă din Provincetown, a declarat ziarului că astfel de întâlniri om-balenă sunt rare.

Balenele cu cocoașă nu sunt o specie agresivă și Mayo crede că a fost o întâlnire accidentală în timp ce balena se hrănea cu pești şi plancton.

Această întâmplare ne duce cu gândul la istorisirea biblică cu profetul Iona care şi el a fost înghiţit de un peşte mare şi a stat în pântecele acestui peşte timp de trei zile şi trei nopţi (Iona 1:17). Această descriere a fost folosită de Domnul Isus Hristos pentru a ilustra timpul petrecut de El între momentul morţii pe Cruce şi cel al Învierii! (Matei 12:40).

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x