O femeie musulmană aude vocea lui Isus şi se converteşte – ȘtiriCreștine.ro

O femeie musulmană aude vocea lui Isus şi se converteşte – ȘtiriCreștine.ro

Atârnată de părul ei în focul iadului pentru eternitate – aceasta trebuia să fie pedeapsa lui Hedieh. Care era vina ei? Pur și simplu pentru că și-a descoperit capul. Dar acum, după 22 de ani petrecuţi în islam, nu se mai teme că destinul ei veşnic este de a suferi în iad, pentru că a auzit vocea iubitoare a Domnului Isus Hristos.

„În Islam, Dumnezeu nu este un tată. Dumnezeu este judecătorul suprem. Și El stă separat de noi, observând şi judecând absolut fiecare lucru pe care îl facem”, explică ea.

Părinții lui Hedieh au emigrat în SUA, venind din Iran în căutarea visului american. L-au găsit. Hedieh a crescut înconjurată de bogăția și opulența din cartierul de lux Beverly Hills, dar spune că asta nu a fost suficient.

„Nu m-am simţit niciodată împlinită. Mă simțeam, de fapt, vinovată că eram înconjurată de atâta afluenţă și eram tristă. Mereu m-am întrebat ce este acel loc din inima mea pe care îl simţeam mereu că este gol”, îşi amintește ea.

În timp ce era la facultate, ea a sperat că religia va umple golul. Tatăl ei a împins-o către  Islam, iar iubitul ei a dus-o la o moschee locală.

„Era o moschee cu vederi extremiste”, spune ea. „Aveau tot felul de principii intolerante despre politică și despre cum ar fi să transformi America într-o națiune musulmană și în plus erau şi foarte antisemiţi. Și m-am gândit în sinea mea: ‘Oh, este teribil! Nu vreau să am nimic  de-a face cu aşa ceva. Dacă despre asta este vorba în religie, atunci nu vreau să am nimic de-a face cu ea.’ ”

Dezgustată de islamul extremist și dorind totuşi să-l cunoască pe Dumnezeu, s-a alăturat unei ramuri diferite a Islamului, numită sufism. „Este o ramură mistică a Islamului care predică dragostea și armonia ca modalitate de a găsi o relație personală cu Dumnezeu și m-am gândit: „Bine, asta este perfect! Aici aș putea găsi pacea și o relație cu Dumnezeu „.

După ce a terminat facultatea de drept, Hedieh a început să scrie rapoarte despre islamul extremist, iar munca ei a condus-o la FBI și o carieră în colaborare cu agenții guvernamentale de combatere a terorismului.

„A fost o potrivire firească pentru mine să fiu musulmană, să fiu parte din această  comunitate, să o studiez și să lucrez împotriva extremismului în același timp. Am simțit cu adevărat că fac ceva pentru țara mea și credința mea”.

Hedieh s-a căsătorit și a avut o fiică. Ani la rând a menținut o conformitate strictă cu legea islamică. Ea își amintește: „Era o încercare nesfârșită de a-ți controla dorințele trupești şi comportamentul tău într-un efort de a te apropia de Dumnezeu. Îţi era frică întotdeauna de judecată și nu aveai parte de iubire deloc. Te rugai constant unui zeu care nu îţi răspundea.”

În cele din urmă, a devenit frustrată că, în ciuda eforturilor sale, islamul nu i-a dat nicio asigurare de mântuire.

„Mi se spunea tot timpul că mântuirea este cel mai important obiectiv pe care trebuie să-l ai în viață şi faptul că nu știam dacă îl voi atinge vreodată mă afecta extrem de mult”, spune Hedieh. Pe măsură ce timpul trecea și fiica mea creştea tot mai mare, această povară a devenit intolerabilă”.

Apoi, într-o zi, după 22 de ani în islam, Hedieh și-a scos descoperit capul în public. Imamii de la moschee au spus că destinația ei eternă este acum sigură. „Mi-au spus că voi atârna de părul meu veșnic în focul iadului, pentru că mi-am descoperit capul. Deci, în ciuda incertitudinii că nu mi s-a promis mântuirea, doar pentru că am făcut un simplu gest pentru a-mi diminua religiozitatea externă, urma să petrec o veșnicie în focul iadului. Acest lucru a fost inacceptabil. Și am părăsit Islamul. M-am simțit foarte, foarte pierdută. A fost devastator. Am simțit că mi-a fugit pământul de sub picioare”, a spus ea.

Hedieh tânjea însă să-l aibă pe Dumnezeu în viața ei. Într-o zi, în timp ce stătea pe Internet, a urmărit un videoclip al unui pastor creștin care a vorbit despre cum poţi avea o relație cu Dumnezeu prin Isus Hristos. Era emoționată și confuză. Curând după aceea s-a rugat o rugăciune disperată.

„Eram în genunchi. Stăteam în poziţia de rugăciune ritualică a Islamului, cu capul pe pământ, plângeam şi spuneam:„ Poți, te rog, să mi te dezvălui, pentru că sunt atât de confuză  în legătură cu cine ești”. Și pe când mă rugam aşa în dormitorul meu am auzit cu urechile mele o voce care  mi-a spus: „Hedieh, sunt Eu”. Am ştiut că este vocea lui Hristos. Îmi aduc aminte de acel moment de parcă s-ar fi întâmplat ieri. Știam că din acel moment nu voi mai fi niciodată aceeași persoană. ”

Ea a continuat să urmărească predicile acelui pastor online și a început să citească Biblia. Hedieh spune că: „Biblia a prins viață așa cum nu a făcut-o niciodată Coranul. Îl puteam auzi pe Dumnezeu cum îmi vorbea și știam că El îmi vorbeşte,  pentru că folosea Coranul ca exemplu pentru a-mi arăta de ce Coranul nu era corect și de ce Cuvântul Său Biblia era adevărat. Am ajuns la un punct în care ştiam că trebuie să accept că Isus este Domnul. Trebuie să accept că El m-a mântuit. Și, pe când mă rugam, într-o zi am simțit că Domnul mi-a spus: ‘Fiică, nu mai trebuie să-ți fie frică,’ ”

Hedieh a fost curând botezată la biserica pe care o urmărise online. Ea spune că are acum o relație cu Dumnezeu pe care nu a crezut-o niciodată posibilă.

„Și mă surprind tot timpul – atunci când mă lupt sau când am dificultăţi – că El îmi spune: „ Fiică, umblă cu Mine.” Este felul Său de a-mi spune: „Nu vă temeți. Am planuri să vă binecuvântez și nu să vă fac rău, să vă arăt bunătatea mea, să vă fac viața plină de dragoste și de bucurie și să trăiţi fără frică.”

Hedieh îşi împărtășește acum călătoria despre cum a primit iubirea lui Dumnezeu prin Isus Hristos în speranța de a-i ajuta şi pe alții să-L cunoască. „El a fost cu mine tot timpul.”

„Mă minunez – uneori Îl întreb de ce a trebuit să experimentez anumite lucruri. El a folosit tot trecutul meu pentru a mă aduce în punctul în care sunt acum, și asta nu ar fi fost posibil acum 25 de ani. Nu ar fi fost posibil pentru acea fată din Beverly Hills să facă ceea ce El mă cheamă să fac acum. Și de aceea sunt pentru totdeauna la picioarele Lui.”

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x