Rugăciune pentru poporul fără Biblie „Phunoi” din Laos – ȘtiriCreștine.ro

Rugăciune pentru poporul fără Biblie „Phunoi” din Laos – ȘtiriCreștine.ro

Rugăciune pentru Luminița Prisecaru și Etiopia
Vă rugăm în continuare să vă rugați pentru voia Domnului în ceea ce privește alegerile care vor avea loc aici în Etiopia. Fie ca Voia Lui să se facă prin rezultatul alegerilor, dar mai ales protecția Domnului în proces. La fel, aș vrea să vă rugați ca Domnul să mă călăuzească și să îmi dea pace în luarea unei decizii cu privire la plecarea mea în Addis cu ocazia acestor evenimente. Noaptea nu pot dormi bine căci am un soi de pasăre/lighioană care toată noaptea face echilibristică pe acoperișul de tablă și zgomotul acesta îmi întrerupe somnul de multe ori, plus că localnicii cred că  întotdeauna este un diavol care dansează pe acoperișul caselor. Poate că e și din cauză că mă simt mai obosită în ultimul timp, căci va urma examenul final la ebraică pe lângă munca intensă pe cartea Romani și mă stresează posibilitatea de a pleca așa brusc de aici din Etiopia în cazul în care lucrurile se strică de tot. Am un grad ridicat de aciditate la stomac și cred că este rezultatul acelor îngrijorări pe care încerc să nu le port. Frații traducători cer rugăciune pentru sănătatea familiilor lor și mai ales pentru protecția Lui în tot acest timp. Rugați-vă ca Domnul să deschidă inimile oamenilor de aici la mesajul molipsitor al Evangheliei. Traducând Romani, bătrânul Akase, evanghelist aici care acum este noul traducător a început să se roage cu lacrimi ca Dumnezeu să ajute ca acest mesaj să ajungă în inimile oamenilor pentru a fi schimbate. Mărturia dumnealui este că până acum oamenii nu au înțeles evanghelia cum trebuie. Vă mulțumim frumos că ne sunteți alături.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Phunoi, Laos
După calendarul lunar, în luna iunie ne rugăm pentru poporul Phunoi din Laos, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători creștini să lucreze printre oamenii din poporul Phunoi. Rugați-vă ca Dumnezeu să deschidă inimile liderilor lor la Evanghelie. Rugați-vă ca Dumnezeu să zidească o biserică viguroasă pentru gloria numelui Său în acest popor.

Impactul Scripturii nou lansate: Ghana
Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu personalul Institutului de lingvistică, literatură și traducerea Bibliei Ghana (GILLBT) că trei Noi Testamente – Nyagbo, Logba și Tafi – au fost lansate în februarie. Ele sunt folosite bine în comunități și biserici. Rugați-vă ca aceste Noi Testamente să aducă transformare în viața și cultura acestor grupuri de oameni. Rugați-vă pentru o sănătate continuă pentru traducători, exegeți și comitete în timp ce ajută la programe de alfabetizare și prin promovarea folosirii noilor Scripturi. Rugați-vă ca proiectul de traducere să continue să încurajeze unitatea și cooperarea între diferitele confesiuni din zonă. Rugați-L pe Dumnezeu să călăuzească personalul GILLBT în timp ce își fac planuri pentru traducerile Vechiului Testament.

Progrese în traducerea Bibliei: Peru
AIDIA este o organizație locală din sudul Peruului care traduce întreaga Biblie în limba Eastern Apurímac Quechua. Ei revizuiesc Noul Testament publicat în 2013 și merg mai departe cu traducerea Vechiului Testament. Ei doresc să termine întreaga Biblie anul acesta, cu dedicarea planificată pentru 2022. Pastorul Luis Cervantes, care conduce lucrarea AIDIA, solicită rugăciune pentru următoarele:
1. Rugați-vă pentru protecție împotriva COVID pentru traducători și toți cei implicați în AIDIA. Doar un membru al echipei lor a avut virusul, iar el este bine acum.
2. Rugați-L pe Dumnezeu să faciliteze accesul la comunitățile Quechua. Țara este încă în carantină.
3. Rugați-L pe Dumnezeu să-i îndrume către cel mai bun mod în care Luis și echipa AIDIA să execute diferitele proiecte în comunități și să le arate cum să ajungă la toate comunitățile cu Evanghelia.
4. Rugați-vă pentru ca lucrarea să înceapă în 10-20 de limbi suplimentare în Peru.
 
Mulțumiri pentru sprijin: Filipine
Traducătorii Ayta Ambala au continuat să lucreze în cadrul programului de traducere alături de personalul Asociației Traducătorilor din Filipine, în ciuda unei mari nevoi de sprijin financiar. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru cei care au răspuns provocării de a finanța. Rugați-vă pentru cei care s-au angajat ca să își poată păstra angajamentul de a da pentru ducerea Cuvântului lui Dumnezeu în comunitatea Ayta Ambala. Rugați-vă pentru binecuvântarea și ungerea Domnului peste toți cei care slujesc în traducerea Bibliei și cei care îi susțin financiar și cu rugăciune.

Protecție în timpul instabilității: Republica Centrafricană
Republica Centrafricană (CAR) are 69 de limbi. Asociația centrafricană pentru traducerea Bibliei și alfabetizare (ACATBA), în parteneriat cu bisericile, are proiecte de traducere active în 11 dintre aceste limbi. Rugați-vă pentru personalul activ al lucrării (traducători, personal de cercetare și alfabetizare): Războiul, violența și jaful din CAR nu au lăsat ACATBA neatinsă (crime, furtul de vehicule și motociclete etc.). Prin urmare, este important să ne rugăm pentru protecția personalului, pentru sănătatea lor și pentru zelul de a sluji cu frică de Domnul și nu de oameni. Rugați-vă ca fiecare comunitate lingvistică care locuiește în CAR să aibă acces la Cuvântul lui Dumnezeu în limba lor maternă și ca viața lor să fie transformată spre gloria lui Hristos.

Îmi trece prin inimă cu greutate: Papua Noua Guinee
Un grup de membri ai comunității Miniafia stăteau și ascultau cu atenție în timp ce cititorul citea Geneza în limba Miniafia câte un paragraf pe rând. Consultantul a verificat cu ei ciorna acestei cărți în decembrie anul trecut. În jur, zâmbetele de pe fețe arătau că auzeau și înțelegeau. Dintr-o dată, cineva din grup a spus: „Înțeleg engleza, dar nu o înțeleg suficient. Acum aud sensul profund al acestor cuvinte. Îmi trece prin inimă cu greutate. Vreau să văd această carte tipărită și pusă la dispoziție, astfel încât să o putem citi și să experimentăm adevărul ei în viața noastră.” Rugați-vă pentru comunitatea Miniafia în timp ce lucrează împreună pentru a strânge fonduri pentru a tipări și distribui cartea Geneza. Rugați-vă ca Cuvântul lui Dumnezeu să atingă și să transforme viețile oamenilor Miniafia în timp ce îl folosesc.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x