Ar trebui să arăți ca și cum te-ai bucura? – ȘtiriCreștine.ro

Ar trebui să arăți ca și cum te-ai bucura? – ȘtiriCreștine.ro

„Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iarăş zic: Bucuraţi-vă!” (Filipeni 4:4)

La o întâlnire cu liderii celor mai industrializate țări de pe planetă, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se adresează primului ministru britanic și-l întreabă: „Crezi că ar trebui să arăți ca și cum te-ai bucura?”.

Această întrebare ironică și care a descrețit frunțile participanților, liderii celor mai importante țări ale lumii, reflectă o trăire extraordinară. Probabil că mulți dintre noi, de multe ori, ne gândim că ar trebui să arătăm ca și cum ne-am bucura.

Dar cum poți să fii bucuros fără să te prefaci? Bucuria să vină din inimă, să nu fie o mască pe care cineva o afișeaza într-un anumit context, la un moment dat.

Împaratul și psalmistul David spune: „Dă-mi iarăși bucuria mântuirii Tale”. Atunci când se pocăiește de păcatul lui, David își dă seama că Dumnezeu poate să-i redea bucuria mântuirii.

Apostolul Pavel spune: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul”. Așadar, doar „în Domnul” este bucuria adevărată și reală.

Și tot apostolul Pavel scrie:

„Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus, şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. Dacă trăim Duhul, să şi umblăm prin Duhul”. (Galateni 5:22-25)

Deci bucuria adevărată vine atunci când un om este plin de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu. Una dintre roadele Duhului Sfânt în interiorul unui om este bucuria.

Bucuria adevărată nu vine din prefăcătorie, ci vine dintr-o relație autentică a creștinului cu Dumnezeu, dintr-o trăire clară, reală, în fiecare zi în sfințenie, în curăție, în căutarea voii lui Dumnezeu. Acolo este bucuria adevărată. Și atunci nu trebuie să ne prefacem absolut deloc, pentru că bucuria vine din inima noastră, vine din prezența Duhului Sfânt în viața noastră pe deplin, complet, total.

Autor: Ioan Ciobotă

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x