Clădirea istorică a bisericii din orașul-port Mostaganem a fost returnată bisericii – ȘtiriCreștine.ro

Clădirea istorică a bisericii din orașul-port Mostaganem a fost returnată bisericii – ȘtiriCreștine.ro

Creștinii sărbătoresc reprimirea clădirii istorice a bisericii din orașul-port Mostaganem, care a fost însușită de o autoritate locală. Această mică victorie este încununată de un proces lung și obositor, dar bucuria lor nu este umbrită de anii lungi de așteptare nici de faptul că încă urmează să lupte pentru alte clădiri importante.

Mai multe lăcașuri de cult cu semnificație istorică au fost rechiziționate pentru uz secular în ultimul deceniu. Biserica Protestantă d’Algérie (EPA), Biserica Protestantă din Algeria, a făcut campanii prin numeroase procese judiciare pentru ca astfel de clădiri să fie restituite bisericii.

Deși un verdict dat în mai 2019 a fost în favoarea protestanților, prin întârzieri administrative, clădirea nu a fost returnată acestora până în mai 2021. În schimb, închiderea multor alte clădiri bisericești de către autorități continuă.

Conform unei ordonanțe din 2006, Comisia națională pentru cultele nemusulmane acordă autorizații bisericilor, dar, până în prezent, nu au fost eliberate autorizații, în ciuda cererilor repetate din partea bisericilor.

La 4 iunie, instanța administrativă din Oran a dispus închiderea a trei biserici din zonă. Trebuie stabilită o dată când autoritățile vor sigila bisericile. Acum sunt 16 biserici care au fost sigilate în Algeria, una dintre ele fiind Biserica

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x