De ce atât de mulți dintre noi sunt așa de fricoși? – ȘtiriCreștine.ro

De ce atât de mulți dintre noi sunt așa de fricoși? – ȘtiriCreștine.ro

Pentru majoritatea dintre noi, în ultimele 18 luni – sau poate chiar pentru o perioadă mai lungă – frica a fost un tovarăș zilnic. O parte din aceasta a fost reprezentată de pandemia însăși, fără precedent pe parcursul vieții noastre, care a aruncat o umbră profundă de durere și moarte în societatea noastră și în lume. Implicațiile COVID-19 și restricțiile impuse ne-au afectat viața de zi cu zi și afacerile, adesea în moduri foarte tulburătoare, chiar cauzatoare de frică. Unii oameni au rămas fără locul lor de muncă. Proprietarii de afaceri au fost nevoiți  fie să-și închidă ușile, fie să își reducă dramatic serviciile. Viitorul a fost învăluit de incertitudine.

Deasupra acestor lucruri s-a aflat și potopul neîncetat de vești rele din mass-media. Ea ne-a servit la micul dejul, prânz și cină o dietă constantă de frică. Fără să includem „gustările” dintre mese. Nu este de mirare că mulți dintre noi ne-am simțit rău, chiar dacă nu am contactat virusul. Acesta nu a fost un mod sănătos de a trăi.

Dar care este leacul, sau cel puțin un remediu pentru această pandemie a fricii omniprezentă  –  care în multe privințe este mai mare decât virusul în sine? Am descoperit importanța alegerii de a începe fiecare zi concentrându-mă pe bine,  pe ceea ce este de netăgăduit, pe promisiunile de neclintit ale lui Dumnezeu – Cel care este întotdeauna același, care nu se schimbă niciodată, pe care îl găsim în Biblie. Iată un eșantion de multe astfel de asigurări:

Dumnezeu este întotdeauna alături de noi în orice criză

Atunci când ne simțim singuri, chiar abandonați, avem promisiunea Lui că El este alături de noi tot timpul, călăuzindu-ne și uneori purtându-ne prin circumstanțele noastre, oricât de cumplite sau disperate ar fi acestea.

Întăriţi-vă şi îmbărbătaţi-vă! Nu vă temeţi şi nu vă înspăimântaţi de ei, căci Domnul Dumnezeul tău va merge El Însuşi cu tine, nu te va părăsi şi nu te va lăsa.”(Deuteronom 31: 6).

Credința într-un Dumnezeu neschimbător ne ține ferm

Uneori totul pare că se află în haos, într-o dezordine totală. Dar Evrei 12:28 declară că cei care Îl urmează pe Domnul Isus Hristos au „primit dar o împărăţie care nu se poate clătina”. Și răspunsul nostru ar trebui să fie, așa cum afirmă Psalmul 46: 2:

De aceea nu ne temem chiar dacă s-ar zgudui pământul şi s-ar clătina munţii în inima mărilor”.

Când provocările cu care ne confruntăm par atât de puternice încât  noi suntem prea slabi pentru a ne ridica, Dumnezeu ne susține

Atunci când eram copii și învățam să mergem, când părea că suntem pe punctul de a cădea, un părinte era acolo să ne prindă și chiar să ne țină de mână. Dumnezeu este un Tată iubitor care face acest lucru chiar și atunci când nu suntem conștienți de aceasta.

Însă eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreaptă;mă vei călăuzi cu sfatul Tău, apoi mă vei primi în slavă.”(Psalmul 73: 23-24)

Am o sugestie. În fiecare zi am  de făcut o alegere – să mă învârt în drama acestei lumi – sau să mă îmbib cu Adevărul revelat al lui Dumnezeu. În loc să încep ziua înecându-mă în știri negative și comentarii înfricoșătoare, încep concentrându-mă pe Dumnezeu. Încep fiecare dimineață prin citirea  unui devoțional încurajator, Chemarea lui Isus, de Sarah Young. Apoi citesc alte devoționale zilnice pe care le găsesc utile, după care citesc mai multe capitole din Biblia pe care o folosesc, care mă conduce prin ea, de la o copertă la alta pe parcursul unui an.

Timpul și experiența m-au învățat că trebuie să mă scufund – să mă îmbib – în Adevărul imutabil al lui Dumnezeu. Dacă nu, această lume, natura mea slabă și păcătoasă (ceea ce Biblia numește „carnea” mea) și tot ceea ce nu este sfânt din jurul meu mă duc repede în șanț.

Cum sunt disciplinele dumneavoastră spirituale zilnice? Vă ajută să fiți plini – până la revărsare – cu Duhul Său  cel Sfânt pentru a vă da putere, speranță, înțelepciune și pace?

Autor: Ken Korkow

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x