Devenind un jucător al jocului etern – ȘtiriCreștine.ro

Devenind un jucător al jocului etern – ȘtiriCreștine.ro

05

de Rick Boxx

În cartea sa, Jocul infinit, autorul Simon Sinek crede că lumea afacerilor este blocată de prea mult timp în urmărirea a ceea ce el numește „jocul finit”. El scrie că atunci când liderii afacerilor urmăresc pur și simplu să aibă profituri de la un trimestru la altul, sau de la un an fiscal la altul, ei urmăresc  mai de grabă o soluție finită decât un scop durabil.

Sinek susține că liderii de afaceri ar trebui să urmărească  ceea ce el numește o „cauză justă”. Dacă realizăm care este cea mai mare cauză sau cel mai măreț scop al afacerii noastre, în afara profitului, acest lucru va schimba modul în care luăm deciziile de afaceri. El spune că  și pe piața muncii, care este extrem de competitivă și în continuă schimbare, trebuie să existe un sentiment de misiune mai mare decât recompensarea acționarilor cu venituri financiare în creștere.

Acest lucru nu înseamnă că profiturile sunt lipsite de importanță. Ele sunt vitale pentru susținerea afacerilor noastre. Nu există nicio îndoială în privința aceasta. Cu toate acestea, pentru aceia dintre noi care suntem ucenici ai lui Isus Hristos, „jocul infinit” – jocul nostru etern – ar trebui să fie jucat în primul rând cu un singur scop în minte: să-L slăvim pe Dumnezeu. Dacă urmărim exclusiv doar profitul, s-ar putea să ne pierdem beneficiile eternității.

Biblia are multe de spus în privința aceasta. Iată câteva exemple de principii pe care Biblia ni le oferă și pe care le putem aplica cu ușurință la locul de muncă în secolul 21:

Este logic să urmați planul lui Dumnezeu. Psalmul 139:14 declară că fiecare dintre noi suntem „o făptură minunată” și, implicit, afacerile pe care le construim și le dezvoltăm sunt o extensie a acestui lucru. Din acest motiv, am face bine să căutăm să descoperim care sunt intențiile lui Dumnezeu pentru noi – și pentru munca noastră. „Căci noi suntem lucrarea Lui şi am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.” (Efeseni 2:10).

Este logic să consultați ghidul. Atunci când cumpărăm un produs, primim adesea un ghid de utilizare. Când suntem angajați pentru un loc de muncă, primim adesea o fișă a postului. În sport, sportivii primesc o carte de joc. Și în Biblie, noi găsim ghidul lui Dumnezeu despre cum să trăim – și cum să lucrăm. „Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3; 16-17).

Este logic să căutați cele mai mari câștiguri. Profiturile vin și pleacă; unii ani produc mai multe câștiguri financiare decât alții. Dar dacă ați ști unde găsiți cele mai mari recompense, nu ar fi logic să le urmăriți? „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii. Voi slujiţi Domnului Hristos.” (Coloseni 3: 23-24).

Este logic să păstrați perspectiva corectă. Mulți oameni și-au investit cea mai mare parte a timpului, energia și  resursele în căutarea profiturilor și recompenselor care sunt trecătoare, care astăzi sunt aici și mâine dispar. După aceasta, ei se întreabă: „Asta este tot?” Ce-ar fi să ne concentrăm pe ceea ce ne putem permite mai puțin  să pierdem? „Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă s-ar prăpădi sau s-ar pierde pe sine însuşi?” (Luca 9:25).

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x