Jurnal de Misiune din Tanzania – 18 Iulie-03 August 2021 – ȘtiriCreștine.ro

Jurnal de Misiune din Tanzania – 18 Iulie-03 August 2021 – ȘtiriCreștine.ro

Adenani, un copil special

Continuăm să lucrăm. Unii la clinica medicală. Alții la Sarah House. Ema a făcut primele extracții dentare. Echipa este împărțită la grădiniță, la școală, bibliotecă sau pe terenul de sport. Sperăm să atingem cât mai multe suflete. Nevoile sunt atât de mari. Timpul trece prea repede. Lucrători sunt așa de puțini.

Astăzi am aflat că sunt copiii care nu pot veni la House of Hope, să facă kinetoterapie din cauza drumului, care costă 3000 de shillingi, 1,1 euro. Unii părinți nu au acești bani de Dala-Dala, transportul în comun.

Adenani, este unul dintre ei. Este un diagnosticat cu Hidrocefalie. Raluca și Emi au decis să îi plătescă drumul. Petrec, cât de mult pot, timp cu el. Și cu mama acestuia. Uneori terapia înseamnă doar să îl ții în brațe. Să vorbești cu el. Să îi spui mamei că îți pasă. Poate de aici începe adevărata vindecare. Că Dumnezeu nu face rebuturi. Fiecare suflet, indiferent cum este fizic, este prețios pentru El.

Și poartă imaginea Creatorului. Și pentru persoane ca ei Isus s-a jertfit. Ca să aibă dincolo, ceea nu au avut aici.

Primul meci internațional

Așa cum am anunțat, profesorii de la Day Spring School ne-au provocat la un meci internațional de volei. Poate primul din istorie. Tanzania vs. România.

Împreună cu Danis, Daniel și Michael, am prășit o bucată de teren, am înfipt doi pari în nisip, am legat un fileu, am trasat terenul și toată școala s-a pregătit de sărbătoare. Cu suc. Tobe. Steaguri. Cine va învinge? Teacher Ciprian a făcut echipa Tanzaniei. Cu greu a acceptat să pună în echipă și o fată. „Nu e cultural. Fetele aici nu fac sport!”, ne-a motivat acesta. Noi am alcătuit o echipă formată din Cătălina, Diana, Andreea, Miriam, Daniel, Alex și Denis. Fetele au trebuit să joace în fuste. Ovidiu a filmat cu drona. Copiii făceau galerie fără să înțeleagă ce se petrecea acolo.

Nemțoaica Beate, a încercat să ajute Tanzania. Fără folos.

În final, România s-a impus,cu 3-0 (8,14,12), în ciuda afirmațiilor „războinice” făcute de tanzanieni dinaintea meciului. Victorie meritată. Și muncită. Lucru în echipă.

Prima Cupă Day Spring

După meciul de volei, a început imediat prima ediție a Cupei Day Spring la fotbal. Au participat clasele mari, IV-VII.

În primul joc, clasa a IV-a a dominat clasa a V a, dar a pierdut la penalty-uri. În celălat meci, clasa a VII a a câștigat lejer cu 2-0, iar în finală a învins pe cei din a V-a cu 4-0, adjudecându-și primul trofeu din istoria școlii Day Spring din Mwandege. S-au dat medalii pentru cel mai bun portar, golgheter, cel mai tehnic jucător.

Seara, la cină, directorul școlii, Ciprian, extrem de emoționat, ne-a mulțumit pentru tot ce facem pentru acești copii de la școală. Așa ceva nu au experiment niciodată!

„Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului și cunoaște pe cei ce se încred în El.”

(Naum 1:7)

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x