Kanuri – un popor fără niciun fragment din Biblie tradus – ȘtiriCreștine.ro

Kanuri – un popor fără niciun fragment din Biblie tradus – ȘtiriCreștine.ro

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Kanuri, Niger
După calendarul lunar, în luna iulie ne rugăm pentru poporul Kanuri din Niger, neatinși cu Evanghelia și care nu au niciun fragment din Biblie tradusă în limba lor. Situat pe continentul African, poporul Kanuri numără peste 96000 de mii locuitori și vorbește limba Kanuri, Tumari. Religia principală: Islam, Creștini: 0 %, Evanghelici: 0 %. Poporul Kanuri a devenit musulman în secolul al XI-lea. Oamenii sunt foarte mândri de vechea lor tradiție islamică. Organizarea socială subliniază importanța autorității supreme a tatălui în familie. Rata divorțului în rândul lor este extrem de ridicată, opt din zece căsătorii se încheie cu divorț. Schimbarea religiei necesită schimbarea concepției asupra lumii și acest lucru este dificil, mai ales într-o țară ca Niger care este puternic musulmană. Rugați-vă ca acest popor să aibă o foame spirituală și dorința din ce în ce mai mare de a-L cunoaște pe Isus. Rugați-vă ca Domnul să pregătească și să trimită misionari care să facă ucenici ai lui Hristos printre ei. Rugați-vă ca resurse creștine în limba acestui popor să fie dezvoltate, în mod special să aibă acces la Scriptură.

Susținerea echipei de finanțare: Africa de Sud
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru modul în care a susținut peste 25 de proiecte de traducere în Africa de Sud și Insulele Oceanului Indian în largul coastei de est a Africii, în ciuda tuturor provocărilor ridicate de COVID-19. Rugați-vă pentru echipa de finanțe a organizației Wycliffe Africa de Sud, care oferă servicii de management financiar și raportare pentru aceste proiecte. Rugați-vă pentru echipă, deoarece un membru cheie s-a întors în Canada. Mulțumiți-I lui Dumnezeu că a oferit oamenii potriviți pentru a umple golul și rugați-vă să continue să-i susțină.

2 Corinteni 9 versetul 8: Wycliffe Ungaria
Martin Robb este coordonator financiar pentru Wycliffe Ungaria. În fiecare lună, când trimite membrilor lor rapoartele lor financiare lunare – enumerând donațiile care au fost primite în ultima lună – el citează întotdeauna 2 Corinteni 9: 8 „Şi Dumnezeu poate să vă umple cu orice har, pentru ca, având totdeauna în toate lucrurile din destul, să prisosiţi în orice faptă bună.” El spune: „A fost minunat să mărturisim adevărul acestui verset în ultimul an: cum, în mijlocul tuturor restricțiilor și dificultăților legate de pandemie, Tatăl nostru ceresc ne-a dat resurse pentru organizația noastră și modul în care creștinii maghiari au sprijinit cu credincioșie și cu generozitate membrii noștri Wycliffe. Vă mulțumim și mai presus de toate mulțumim lui Dumnezeu! Fie să continuăm să experimentăm adevărul acestui verset în anul și anii următori!” Ne alăturăm lui Martin și echipei Wycliffe Ungaria pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru bisericile și persoanele care continuă să arate o generozitate atât de minunată.

Economii pentru personal: Papua Noua Guinee
Lăudați-L pe Domnul pentru persoana anonimă care a făcut un cadou unic pentru sprijinul personalului administrativ al Asociației de Traducere a Bibliei din Papua Noua Guinee (PNGBTA) recent. Acest cadou a fost dedicat în mod special către fondul de economii al membrilor personalului. Ca parte a îngrijirii personalului său, departamentul de resurse umane al PNGBTA ajută 23 de membri ai personalului să-și depună economiile la Societatea Națională de Contribuție la Economii și Împrumuturi din Papua Noua Guinee. Acest cadou a sporit economiile fiecărui membru al personalului participant și le oferă acces la fonduri atunci când au nevoie.

Tururi virtuale: Thailanda
Wycliffe Thai Foundation a organizat cel de-al treilea „tur virtual” pe 5 iunie despre traducerea Bibliei pentru oamenii „P” (P este un pseudonim). Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzire pentru exegetul în traducerea Bibliei, care a fost principalul vorbitor la acest eveniment online. Rugați-L pe Domnul să miște inimile bisericii thailandeze pentru a se alătura în continuare tururilor virtuale. Fie ca biserica thailandeză să învețe despre importanța traducerii Bibliei și să participe activ la ea.

Program R200: Singapore
Din 2009, Wycliffe Singapore (WBTS) găzduiește programul R200. În acest program, proiectele lingvistice care au nevoie de finanțare trimit propuneri către WBTS, WBTS examinează propunerile, apoi WBTS caută biserici și persoane din Singapore care ar fi interesate să susțină aceste proiecte lingvistice prin rugăciune și sprijin financiar. WBTS creează legături și oferă actualizări regulate de rugăciune din cadrul proiectelor pentru susținători. Rugați-vă ca acest program să continue să fie o binecuvântare atât pentru proiectele lingvistice, cât și pentru susținătorii din Singapore.

Finanțare necesară pentru continuarea lucrării: Caraibe
Scopul Wycliffe Caraibe este de a asista biserica din Caraibe în timp ce mobilizează oamenii pentru a asculta Marea Trimitere de a evangheliza lumea. Se focusează pe a duce Cuvântului lui Dumnezeu la mii de comunități în limba pe care o cunosc cel mai bine (limba maternă). Rugați-vă pentru creșterea fluxului de fonduri către Wycliffe Caraibe pentru:
• Cheltuieli lunare zilnice legate de operațiunile organizației
• Dezvoltarea Centrului de Instruire Wycliffe din Caraibe
• Sprijinul financiar al lucrătorilor misionari și
• Proiectul Vechiului Testament în limba jamaicană.
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru purtarea lui de grijă abundentă din trecut șibucuria anticipată în timp ce personalul Wycliffe Caraibe așteaptă de la El să le asigure aceste nevoi.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x