Ministru polonez spune că ţara sa ar trebui să copieze legea ce interzice ideologia LGBT în școli din Ungaria – ȘtiriCreștine.ro

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Ministru polonez spune că ţara sa ar trebui să copieze legea ce interzice ideologia LGBT în școli din Ungaria – ȘtiriCreștine.ro

Polonia ar trebui să copieze legea maghiară care interzice școlilor utilizarea materialelor considerate ca promovând homosexualitatea, a declarat ministrul educației polonez în comentarii publicate luni, în timp ce guvernul de la Varşovia a atacat ceea ce el numește „ideologia LGBT”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a indignat unii lideri europeni cu noua lege, printre care cel mai vocal a fost prim-ministrul olandez Mark Rutte care i-a spus lui Orban că ar trebui să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat săptămânalului conservator Sieci publicat luni, ministrul polonez al educației, Przemyslaw Czarnek, a lăudat noile reglementari din Ungaria.

„Această lege prevede că orele de educaţie sexuală din şcoli nu trebuie să promoveze ideologia de gen sau homosexualitatea”, a spus el.

„Ar trebui să copiem această lege pe teritoriul polonez în întregime!”

Czarnek, ale cărui opinii cu privire la drepturile LGBT și istoria evreilor polonezi i-au determinat pe unii să pună la îndoială numirea sa în 2020, a atras săptămâna trecută critici ascuțite din partea opoziției pentru comentarii făcute despre o paradă LGBT pentru egalitate la Varșovia, când şi-a pus întrebarea dacă comportamentul participanților este unul normal .

„Acești oameni ies pe stradă, îi jignesc pe catolici într-un mod vulgar … se comportă obscen și se presupune că acest lucru este în regulă?” a spus el.

Guvernul polonez a propus, de asemenea, legislație care să împiedice persoanele care trăiesc în cupluri de același sex să adopte copii, chiar și ca părinți singuri.

„În timp ce respectam drepturile persoanelor cu o altă orientare sexuală … ar trebui să ne amintim întotdeauna ca cea mai importantă valoare ar trebui să fie interesul superior al copilului în orice societate”, a declarat luni ministerul polonez al justiției pentru Reuters.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x