Ministru polonez spune că ţara sa ar trebui să copieze legea ce interzice ideologia LGBT în școli din Ungaria – ȘtiriCreștine.ro

Ministru polonez spune că ţara sa ar trebui să copieze legea ce interzice ideologia LGBT în școli din Ungaria – ȘtiriCreștine.ro

Polonia ar trebui să copieze legea maghiară care interzice școlilor utilizarea materialelor considerate ca promovând homosexualitatea, a declarat ministrul educației polonez în comentarii publicate luni, în timp ce guvernul de la Varşovia a atacat ceea ce el numește „ideologia LGBT”.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a indignat unii lideri europeni cu noua lege, printre care cel mai vocal a fost prim-ministrul olandez Mark Rutte care i-a spus lui Orban că ar trebui să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat săptămânalului conservator Sieci publicat luni, ministrul polonez al educației, Przemyslaw Czarnek, a lăudat noile reglementari din Ungaria.

„Această lege prevede că orele de educaţie sexuală din şcoli nu trebuie să promoveze ideologia de gen sau homosexualitatea”, a spus el.

„Ar trebui să copiem această lege pe teritoriul polonez în întregime!”

Czarnek, ale cărui opinii cu privire la drepturile LGBT și istoria evreilor polonezi i-au determinat pe unii să pună la îndoială numirea sa în 2020, a atras săptămâna trecută critici ascuțite din partea opoziției pentru comentarii făcute despre o paradă LGBT pentru egalitate la Varșovia, când şi-a pus întrebarea dacă comportamentul participanților este unul normal .

„Acești oameni ies pe stradă, îi jignesc pe catolici într-un mod vulgar … se comportă obscen și se presupune că acest lucru este în regulă?” a spus el.

Guvernul polonez a propus, de asemenea, legislație care să împiedice persoanele care trăiesc în cupluri de același sex să adopte copii, chiar și ca părinți singuri.

„În timp ce respectam drepturile persoanelor cu o altă orientare sexuală … ar trebui să ne amintim întotdeauna ca cea mai importantă valoare ar trebui să fie interesul superior al copilului în orice societate”, a declarat luni ministerul polonez al justiției pentru Reuters.

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x