Sfaturi pentru cei proaspăt căsătoriți – ȘtiriCreștine.ro

Sfaturi pentru cei proaspăt căsătoriți – ȘtiriCreștine.ro

(Nota editorului: Următorul fragment de ”Sfaturi pentru cei proaspăt căsătoriți” este extras din cartea ”Chestiunea vieții” de Frank Crane, publicată în 1920.)

Și acum, oameni dragi, sunteți de-abia căsătoriți, sunteți la fel de fericiți precum fluturașii, viața pare o nesfârşită felie de tort, iar Domnul și Doamna Bucurie și Încântare, să zicem aşa, s-au mutat definitiv în camera din față și sunt prezenți la fiecare masă.

Așadar, deschideți-vă urechile și luați aminte la subsemnatul în timp ce vă va dezvălui câte ceva din înţelepciunea lui de mare om.

Nu vă voi da multe sfaturi, ci doar câteva, suficiente pentru a le ţine minte şi a le putea pune în practică.

Țineți-vă de mână, dezlipiți-vă privirile unul de pe celălalt, îndreptaţi-vă urechile spre mine și ascultați.

Veți da de necazuri. Pentru că sunteți oameni. Și omul se naște ca să sufere precum scânteia se naște ca să zboare, cum spune Scriptura.

Nu veți fi întotdeauna fericiți. Veți avea partea voastră de plânset și inimile vi se vor cutremura când le va veni rândul – se vor zdrobi, poate. Și voi veți străbate camera în lung și-n lat în toiul nopții sau veți sta treji, uitându-vă în gol în întuneric, la fel cum mama, tatăl, bunicii și strămoșii voștri până la Adam au facut-o.

Când va veni vremea aceea, vreau să vă amintiți sfatul pe care vi l-am dat. Un singur sfat. Valorează milioane. Este acesta. Mă ascultați?

NU LĂSAȚI CA VREO SUPĂRARE SĂ SE STRECOARE ÎNTRE VOI!

Accentul este pe cuvântul ÎNTRE.

Toate necazurile din lume nu vă vor supăra atâta timp cât sunt în exterior. Veți avea dușmani, dar niciunul nu vă va putea răni dacă nu se strecoară între voi.

Veți avea dezamăgiri, pierderi, deziluzii, eșecuri, regrete, greșeli, mânii și resentimente; veți putea rezista la o imensitate de asemenea probleme dacă stați unul lângă altul și nu veți lăsa ca niciuna dintre ele să pătrundă între inimile voastre.

Fiți parteneri. Fiți aliați si jurați ca niciunul, niciodată, să nu facă un pact separat cu dușmanul.

Să nu aveți secrete unul față de altul. Organizați-vă propria societate secretă, de care vă legați prin jurământ. Încuiați-vă înăuntru și pe restul lumii afară – chiar și pe scumpa mamă-soacră.
Aveți grijă la Prietenul Intim căruia îi spuneți totul despre partenerul de viață. Se spune ca P.I. a distrus mai multe cupluri decât orice alt șarpe cunoscut. Fiți prieteni intimi unul altuia.

Bârfiți, flecăriți și spuneți-vă tot ce vreți unul altuia, dar nu unul despre altul unei terțe părți. Țineți minte că trei este o mulțime de temut atunci când vorbim de oamenii căsătoriți. Colțurile Triunghiului Etern sunt ascuțite și otrăvite.

Când vin încercările, poate chiar sărăcia, pierderile, datoriile – ghemuiți-vă mai aproape unul de altul și veți putea râde de ele.

Nu lăsați ca zilele întunecate să se strecoare între voi și să vă despartă. Nu-i lăsați nici măcar pe copii, când vor veni – și sper că vor fi mulți – să se interpună între voi și să vă înstrăineze. Se întâmplă câteodată și acest lucru.

Amintiți-vă – un singur lucru v-am spus – scrieți-l și agățați-l pe perete: „Este multă amărăciune pe lume, dar nu ne va amărî atâta timp cât nu intervine între noi.” Ați jurat ”până când moartea ne va despărți, la bine și la rău.” Țineți-vă promisiunea!

The Art of Manliness – Advice to the newly married

Traducere de Edictum Dei

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x