State Unite vor adăuga a treia opțiune de gen la pașapoartele americane – ȘtiriCreștine.ro

State Unite vor adăuga a treia opțiune de gen la pașapoartele americane – ȘtiriCreștine.ro

Solicitanții de pașapoarte vor putea, de asemenea, să își aleagă propriul sex fără a furniza documentație medicală justificativă, a anunțat Departamentul de Stat.

Americanii non-binari, intersexuali și cei care nu se conformează nici unui gen vor putea alege o opțiune de gen diferită de „bărbat” sau „femeie” atunci când solicită un pașaport american, a anunțat miercuri Departamentul de Stat.

Schimbarea politicii in aceasta privință face parte din efortul autorităților de a lua „măsuri suplimentare pentru a asigura tratamentul echitabil al cetățenilor americani LGBTQI +, indiferent de sex sau gen”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken în declarația de miercuri.

Nu se știe încă când va fi disponibilă a treia optiune de gen, despre care se spune că ar fi un „X”. Blinken a spus că departamentul „evaluează în prezent cea mai bună abordare pentru a atinge acest obiectiv” și a menționat că adăugarea unei opțiuni de gen „este complexă din punct de vedere tehnologic și va necesita timp”.

Odată ce a treia opțiune de gen va fi disponibilă, SUA se vor alătura unui număr din ce în ce mai mare de țări cu o astfel de opțiune de pașaport, inclusiv Australia, Canada, Germania, India, Nepal și Noua Zeelandă.

Organizația Human Rights Campaign, cel mai mare grup de lobby  LGBTQ din țară, a aplaudat viitoarele modificări ale politicii, spunând că vor „reduce riscul discriminării, hărțuirii și violenței pentru un grup deja vulnerabil”.

„Acesta este un pas important către realizarea de progrese semnificative pentru egalitatea LGBTQ în America și va împuternici și va permite milioane de cetățeni să călătorească pe plan intern și internațional cu o mai mare încredere că Statele Unite le recunosc identitatea lor de gen”, a declarat președintele HRC, Alphonso David, într-o declarație. De asemenea, el a cerut ca SUA să „încurajeze alte națiuni să adopte politici incluzive care să sprijine persoanele non-binare și transgender”.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x