Un tată musulman din Uganda şi-a bătut şi otrăvit fiica pentru că s-a convertit la credinţa în Hristos – ȘtiriCreștine.ro

Un tată musulman din Uganda şi-a bătut şi otrăvit fiica pentru că s-a convertit la credinţa în Hristos – ȘtiriCreștine.ro

O femeie din estul Ugandei se zbate să-și revină după ce tatăl ei musulman a bătut-o și a forțat-o să înghită o substanță toxică pentru că a părăsit Islamul, conform unor surse.

Hajat Habiiba Namuwaya, o mamă în vârstă de 38 de ani, a fugit din casa ei din satul Namakoko, regiunea Nangonde luna trecută, după ce rudele ei musulmane au amenințat-o. Ea s-a convertit la credința în Hristos în luna februarie, după ce  a experimentat o vindecare miraculoasă.

„Mama mea m-a avertizat că familia intenționează să mă ucidă”, a spus Namuwaya pentru Morning Star News de pe patul spitalului. „Mi-am împărtășit temerile cu pastorul meu, iar acesta împreună cu familia lui au acceptat să mă găzduiască. Acolo am început să vorbesc în mod deschis despre noua mea viață în Hristos cu prietenii de pe WhatsApp, ceea ce mi-a provocat probleme”.

Un mesaj text despre noul ei domiciliu de la pastorul ei a ajuns şi la tatăl ei, care a mobilizat alte rude pentru a o căuta, a spus ea. Namuwaya a spus că în dimineața zilei de 20 iunie, rudele au ajuns la casa pastorului și au început să o bată.

„Tatăl meu, Al-Hajji Mansuru Kiita, a recitat mai multe versete din Coran înjurându-mă și spunând că nu mai fac parte din familie”, a spus ea pentru Morning Star News. „A început să mă lovească cu un obiect contondent şi mi-a provocat vânătăi pe spate, pe piept și pe picioare apoi mi-a băgat cu forța pe gură un lichid toxic, pe care am încercat din răsputeri să nu-l înghit, însă câteva picături tot s-au strecurat”.

Când au sosit vecinii ca răspuns la strigătele ei de ajutor, rudele musulmane au plecat în grabă, lăsând în urmă o scrisoare prin care îi ameninţau pe ea și pe pastor.

„Păstorul nu era prin preajmă când atacul a avut loc, dar un vecin l-a contactat”, a spus Namuwaya. „S-a temut să vină imediat, dar mai târziu a venit și m-a găsit luptând între viață și moarte. Am fost dusă de urgență la clinica din apropiere pentru prim ajutor, iar mai târziu am fost dusă într-un alt loc pentru a fi îngrijtă şi pentru ca  alții să se roage pentru mine.”

Pe lângă durerea pe care trebuie să o îndure pentru că este despărţită de copiii ei, de 5, 7 și 12 ani, care sunt alături de tatăl lor, Namuwaya are nevoie și de un tratament specializat suplimentar.

„Sunt îngrijorată şi am dureri continue în stomac”, a spus ea.

Pastorul ei a raportat atacul unui oficial local care i-a acordat permisiunea de a rămâne în grija pastorului, dar din cauza pericolelor întoarcerii ei la locuinţa acestuia, Namuwaya a fost dusă într-un alt loc unde rudele sale să nu aibă acces.

Ea nu a făcut o plângere la poliție, temându-se de represalii din partea rudelor, inclusiv de posibilitatea ca aceștia să inventeze acuzații false împotriva ei sau a bisericii.

„Este o situație foarte delicată”, a spus un lider al bisericii.

Namuwaya, care în trecut a fost profesoară de studii islamice, și-a pus credința în Hristos pe 24 februarie după ce a fost vindecată de cancer la sân atunci când pastorul s-a rugat pentru ea. Familia ei a aflat despre conversia ei după ce ea le-a trimis mesaje text despre această vindecare.

Atacul a fost ultimul dintre numeroasele cazuri de persecuție a creștinilor din Uganda pe care Morning Star News le-a documentat.

ȘtiriCreștine a mai informat recent despre persecuția din Uganda în luna mai, atunci cand o altă femei care s-a convertit de la islam fost incendiată de tatăl ei.

Constituția Ugandei și alte legi prevăd libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a răspândi propria credință și de a se converti de la o credință la alta. Musulmanii reprezintă nu mai mult de 12% din populația Ugandei, cu concentrații ridicate în zonele de est ale țării.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x