Genocidul creștinilor din Nigeria în continuă ascensiune – ȘtiriCreștine.ro

Zece persoane, inclusiv un sugar, au fost ucise în noaptea din 12-13 iulie, în timp ce militanți înarmați fulani și-au continuat atacurile asupra comunităților Atyap din zona de guvernare locală Zangon Kataf din sudul statului Kaduna, zonă majoritar creștină. Aproximativ 84% din populația Atyap sunt creștini.

Doi bărbați au fost uciși în satul Magamiya, când oameni înarmați au pornit un atac în jurul orei 23:00. Într-un asalt de două ore, casele au fost jefuite și incendiate. Atacatorii au continuat să ia cu asalt satul Matyei, ucigând opt persoane, inclusiv un sugar, în primele ore ale zilei de 13 iulie. Toate cele 156 de case din comunitate și biserica au fost arse. O biserică și cel puțin douăsprezece case au fost distruse într-un atac asupra comunității Abuyab din apropiere.

În atacuri separate asupra comunităților Atyap, 18 săteni au fost uciși și case distruse în satele Makarau și Warkan la 11 iulie, respectiv 9 iulie. Se estimează că, din iulie 2020, cel puțin 100 de oameni etnici Atyap au fost uciși, aproximativ 24 de sate Atyap arse și sute de hectare de teren agricol au fost distruse de militanții fulani. Nesiguranța accentuată face munca fermierilor aproape imposibilă, crescând astfel sărăcia.

În primele ore ale zilei de 5 iulie, în jur de 120 de elevi ai Liceului Baptist Bethel au fost răpiți dintr-un internat creștin din statul Kaduna de către bărbați înarmați. Un elev a fost găsit ulterior de o patrulă a armatei rătăcind prin tufișuri. Un alt elev, eliberat de răpitori din cauza stării de sănătate, a dezvăluit că elevii erau tratați bine și li se permite de către răpitori să se închine.

Potrivit Agenției Reuters, la 9 iulie, într-un alt atac asupra orașului Faru, statul Maiduguri din nord-vestul Nigeriei, militanții au ucis cel puțin 45 de persoane. Informațiile au fost confirmate vineri de rezidenți și un lucrător al spitalului.

O astfel de violență a devenit din ce în ce mai multă parte din viața de zi cu zi din regiune, guvernul nigerian și forțele de securitate demonstrând o capacitate redusă de a stopa deteriorarea legii și ordinii.

„Bandiții înarmați au asaltat orașul Faru cu peste 100 de motociclete, împușcând sporadic asupra oamenilor ieri la douăsprezece la prânz”, a declarat Abubakar Iliyasu, un rezident care a asistat la atac.

Un alt rezident, Musa Dan Auta, a mai spus că bărbații înarmați au ucis 45 de persoane, în timp ce un muncitor din spitalul local care a refuzat să fie numit de teama represaliilor oficiale a spus că au fost aduse cadavre.

Strigați către Domnul pentru eliberarea elevilor ținuți captivi de la Liceul Baptist Bethel. Rugați-vă pentru starea lor spirituală, fizică și emoțională în această încercare și cereți ca ei să găsească refugiu sub aripile Sale (Psalmul 91:4). Cereți ca toți aceia care jelesc pierderea celor dragi în atacurile asupra comunităților Atyap să cunoască mângâierea și puterea Domnului (Matei 5:4). Amintiți-i pe persecutori în rugăciune ca ei să fie cercetați de Duhul Sfânt și să se întoarcă la Hristos cu pocăință.

0 0 votes
Article Rating

ALTE FILME CREȘTINE

Iertarea

În noaptea în care este eliberat din închisoare, Lucas Blackstone (Angus Macfadyen) pornește pentru orașul Trinity să-l găsească pe omul care la ucis pe fiul

Întoarceți-vă la locul de ascundere

Când luptătorul de rezistență, Piet Hartog, mărturisește atrocitățile față de evrei, el este desenat de dragostea lui frumoasă Aty și de mătușa ei Corrie în

Cazul pentru Hristos

Un jurnalist de success, Lee Strobel, cu rapoartele sale de investigație premiate recent i-au câștigat o promovare a editorului legal la Chicago Tribune. Dar lucrurile

Cerul există

Bazat pe o poveste adevărată despre un tată dintr-un oraș mic, care trebuie să găsească curajul și convingerea de a împărtăși cu restul lumii experiența

Salvarea lui Dumnezeu

Omul condamnat, Rev. Armstrong revine în cartierul său, un bărbat schimbat care dorește să preia biserica veche a tatălui său. Cartierul este greu și plin

Așa cum sunt

Această poveste inimaginabilă urmează două familii care sunt reunite prin tragedie, dar care s-au alăturat pentru totdeauna prin credință. Devin Wheeler și Matthew Daniels sunt

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x