„M-am rugat în fiecare zi la 3 dimineața” – ȘtiriCreștine.ro

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
„M-am rugat în fiecare zi la 3 dimineața” – ȘtiriCreștine.ro

Italo Ferreira a devenit primul surfer din istorie care a câștigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice.

Brazilianul a câștigat finala Tokyo 2020 împotriva japonezului Kanoa Igarashi la această primă dată când această categorie a devenit sport olimpic.

„Am venit în Japonia cu un singur gând: să spun amin aurului care vine”, a mărturisit el. „Am scris această frază lângă patul meu”, a explicat Ferreira. „M-am rugat în fiecare zi la 3 dimineața, rugându-l pe Dumnezeu să aducă acest vis la realitate. Și iată-l acum împlinit! Numele meu este în istoria surfului ”, a spus el după ce a câștigat medalia de aur.

„M-am antrenat mult în ultimele luni, nu pot decât să-i mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că mi-a dat posibilitatea de a face ceea ce îmi place. Când sunt în apă, sunt eu însumi, fără nicio presiune, făcând ceea ce îmi place ”, a spus sportivul vizibil emoționat.

Obstacole în cale

Ferreira s-a calificat la Jocurile Olimpice, după ce a câștigat Campionatul Mondial de Surf în 2019, tot în Japonia. Dar circumstanțele de acum aproape că i-au făcut imposibilă participarea.

Ferreira se antrena în Statele Unite când, chiar înainte de a călători în Japonia, cineva i-a spart mașina și i-a furat mai multe bunuri, inclusiv pașaportul cu viza de călătorie pentru a intra în țara asiatică.

A primit documente noi la timp pentru a zbura, dar apoi a apărut un taifun care i-a întârziat zborul cu peste 18 ore.

Când a ajuns în cele din urmă în Japonia, competiția deja începuse și a ajuns imediat la țărm pentru a concura, folosind o placă pe care a împrumutat-o de la ​​un alt surfer. A intrat în apă pentru prima sa prestaţie, purtând aceiaşi pantaloni scurți pe care îi purtase în avion.

În minutele rămase până la finalul primei runde a competiţiei, Italo a reușit să obțină un scor bun și s-a calificat pentru manșa a doua. În ultimă rundă a fost primul, câștigând medalia de aur la olimpiadă.

Brazilianul s-a născut într-o familie săracă și a fost descoperit în orașul Natal de către un căutător de talente. „Am ajuns la plajă, am coborât din mașină și l-am văzut pe acest copil făcând o întoarcere de 360 de grade în aer deasupra valurilor”, explică Luiz ‘Pinga’ Campos într-un interviu acordat Ligii Mondiale de Surf. „Apoi o altă întoarcere de 360 de grade. I-am întrebat pe băieții care stăteau la mal: „Cum se numește copilul? ‘Copilul este Italo’ ”.

4 1 vote
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x