Pastor își donează unul din rinichi unui credincios în nevoie – ȘtiriCreștine.ro

Pastor își donează unul din rinichi unui credincios în nevoie – ȘtiriCreștine.ro

Un pastor din statul american Missouri îi încurajează pe creștini să „iubească cum iubeşte Isus”, după ce şi-a donat un rinichi unui membru al bisericii la începutul anului trecut.

Pastorul Jack Coultas, care conduce Biserica Creștină Park Grove din oraşul Deepwater, și-a donat rinichiul lui Jeremy Whitman, în vârstă de 36 de ani, care avea nevoie de un rinichi nou din cauza diabetului.

„Am vrut să fac ceva practic pentru a-l putea ajuta”, a declarat Coultas pentru CBN News. „Când Jeremy a trecut prin insuficiență renală, acest lucru a pus o povară grea peste inima mea”, a adăugat el.

Coultas a împărtășit apoi că Dumnezeu i-a pus în inimă să ia în considerare donarea rinichiului său lui Whitman.

„Un verset care îmi venea în mod regulat în minte era un pasaj din 1 Ioan 3: 16-17: „Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi. Dar cine are bogăţiile lumii acesteia, şi vede pe fratele său în nevoie, şi îşi închide inima față de el, cum rămâne în el dragostea de Dumnezeu?”, a spus Coultas.

În timp ce continua să se roage pentru această nevoie, Coultas și-a dat seama că nu există niciun motiv pentru care nu l-ar putea ajuta pe Whitman donându-și rinichiul.

„În timp ce meditam la acest verset, am înțeles că Hristos și-a dat viața pentru noi și că și eu am ceva pentru Jeremy de care el are nevoie”, a explicat el. „Am simțit că lucrul responsabil de făcut ca şi creștin este să văd dacă aș putea fi candidat. N-am găsit  niciun motiv să nu o fac.”

Coultas a făcut apoi testele pentru a vedea dacă este compatibil cu Whitman. Rezultatele au arătat că este.

Pe 17 ianuarie 2020, atât Whitham, cât și Coultas au fost operați. Ambele operații au fost reuşite

„I-am dat rinichiul mai bun”, a glumit pastorul.

Coultas a remarcat faptul că sănătatea lui Whitman a arătat o îmbunătățire semnificativă după intervenția chirurgicală.

„În momentul în care Jeremy a primit rinichiul, acesta a început imediat să funcționeze”, a declarat el pentru CBN News. „Timp de doi ani, fusese pe dializă iar capacitatea sa de deplasare era foarte limitată. După operaţie a început să ducă o viață normală.”

Prin această experiență, Coultas speră să îi încurajeze şi pe alți creștini să-i ajute pe cei care au nevoie.

„I-aș încuraja pe creștini să ia în considerare standardul biblic – Hristos pe cruce. El a plătit prețul pentru păcatele noastre, astfel încât să putem experimenta dragostea Lui. Îi încurajez pe creștini să iubească cu același fel de iubire,  iubire ca a lui Isus,” a afirmat pastorul.

El a adăugat că Hristos nu a dat un exemplu de „iubire care nu te costă” poporului Său, ci de o iubire care merge înainte chiar şi atunci când există riscuri.

 

Originea articolului: ȘtiriCreștine.ro

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x