Poliția a împiedicat un complot terorist islamist pentru bombardarea bisericilor din Papua, Indonezia – ȘtiriCreștine.ro

Poliția a împiedicat un complot terorist islamist pentru bombardarea bisericilor din Papua, Indonezia – ȘtiriCreștine.ro

Teroriștii ucid patru fermieri creștini din Sulawesi.

Poliția a descoperit un complot terorist islamist pentru a ataca mai multe biserici în atentate sinucigașe și pentru a asasina un slujitor creștin important din provincia Papua, majoritar creștină. La 28 mai au fost arestați cel puțin zece suspecți, membri ai Jamaah Ansharut Daulah (JAD), care are legături cu gruparea teroristă Statul Islamic.

Un suspect a dezvăluit în timpul interogării că sinucigașii au încercat de două ori să ucidă unul dintre cei mai de seamă lideri ai bisericii din Papua, dar el a supraviețuit, pentru că în ambele ocazii în care a fost vizat se afla în afara orașului.

În timp ce JAD operează în toată Indonezia, operațiunile grupării Mujahideen din Indonezia de Est se limitează în mare parte la provincia Sulawesi Central. La 11 mai, cinci bărbați dotați cu săbii din această grupare au ucis patru fermieri creștini în districtul Poso.

Liderul grupării Mujahideen, Ali Kalora, care și-a declarat loialitatea față de Statul Islamic, este urmărit de poliție.

Lăudați-L pe Domnul, pentru că a răspuns la rugăciunea ca guvernul indonezian să fie eficient în eforturile sale de a controla extremiștii islamici. Îi mulțumim pentru descoperirea complotului terorist din Papua și pentru protecția Sa minunată (Psalmul 116:8) prin faptul că a apărat de două ori viața acelui lider creștin. Lăudați-L pe Dumnezeu, pentru că a intervenit pentru a zădărnici planurile dușmanilor poporului Său (Isaia 8:10) și cereți ca creștinii să fie protejați de alte atacuri. Purtați în rugăciune comunitatea de fermieri din Sulawesi Central, în timp ce suferă în urma pierderii celor patru fermieri și rugați-vă ca toți cei rămași să primească curaj, pace și speranță.

0 0 votes
Article Rating

Comentarii

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x